USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині затримали контрабанду старовинних ікон

12 Серпня 2011 16:37
Пасажирським потягом «Київ-Варшава» з України намагалися вивезти три старовинні ікони – їх виявили митники на митному посту «Римачі» Ягодинської митниці.
Ікони з явними ознаками старовини знаходилися в міжстелевому просторі над вікном купе, – повідомили у Держмитслужбі України.
Знахідку вдалося виявити, коли відкрили люк стелі й демонтували внутрішню обшивки вагону. А для того, щоб дістати ікони зі схованки, довелось повністю демонтувати зовнішню обшивку купе.
Ікони відразу ж передали на експертизу, яка встановмла, що це предмети старовини, які становлять культурну та історичну цінність.
Серед них – «Преображення Господа нашого Ісуса Христа» – ікона XIX століття, ікона «Угамуй мій смуток Пресвята Богородиця» – XIX століття, ікона «Образ святої великомучениці Варвари» є іконою XVIII століття.
Особу ж, що приховала та намагалась незаконно вивезти ікони з України, встановити не вдалось.
За ознаками злочину порушили кримінальну справу.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus