USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На волинській шахті сталася аварія

9 Березня 2011 13:03
На волинській шахті «Бужанська» 8 березня о 7:30 трапилася аварія, у результаті якої застрягли під землею шестеро гірників.
Через руйнування втулки гальмівного канату спрацював парашутний пристрій правої клітки, – пояснили Держгірпромнагляді. Про це пише ЗІК.
У результаті одна клітка, яка опускалася з одним гірником, зупинилася на глибині 160 метрів. Інша, у якій на поверхню виїжджало п’ятеро чоловік, зупинилася на глибині 200 метрів.
На шахту прибуло відділення Львівсько-Волинського воєнізованого гірничорятувального загону і спільними зусиллями зі спеціалістами шахти поломка була усунута.
Аварійну ситуацію ліквідували, і о 9:45 людей вивезли на поверхню.
До речі, наступного дня сталася аварія в іншій шахті Львівсько-Волинського бассейну - «Степова» ДП «Львіввугілля».
На цей раз Львівсько-Волинський воєнізований гірничорятувальний загін надавав допомогу 13 гірникам, які опинилися на глибині 140 метрів і не могли собі нічим зарадити.
Виконувач обов’язків першого заступника начальника територіального управління Держгірпромнагляду по Львівській області – начальника гірничого округу Богдан Радивон повідомив, що хоча в обох випадках обійшлося без постраждалих, теруправління надіслало листи керівникам вугільних підприємств обох областей з вимогою негайно створити комісії за участю спеціалістів, і в термін до 12 березня обстежити всі вертикальні стволи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus