USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Працівники Ягодинської митниці заявили про свої права

21 Березня 2015 09:00
Працівники Волинської митниці заявляють, що їхнє керівництво, порушуючи вимоги трудового законодавства, навмисно ставить їх в такі умови, в яких вони не можуть виконувати свої посадові обов’язки.

Про це йшлось 19 березня під час засідання кадрової комісії громадської ради при головному управлінні Державної фіскальної служби України у Волинській області, - інформує Громадське.Волинь.

Начальник відділу кадрів Ягодинської митниці Наталія Мостова зазначає, що в процесі реорганізації, працівникам згаданої установи навмисно створили умови, відповідно до яких вони не можуть виконувати своїх посадових обов’язків.

«Відповідно до плану заходів з реорганізації Ягодинської митниці, ще 27 листопада нам мали вручити повідомлення про наступне вивільнення із запропонуванням посад. Цього зроблено не було», – каже жінка.
Замість того, щоб виконувати свої основні обов’язки, працівникам дають вказівки працювати в господарському відділі, зшивати архіви у відділі кадрів, тощо. Також працівники зазначають, що за усною вказівкою начальника Волинської митниці Андрія Андрейківа, без жодних аргументованих законних пояснень їх не вносять у списки, які дають їм право працювати на кордоні і виконувати їх посадові обов’язки.

Водночас, від початку реорганізації, на роботу взяли близько 40 працівників з інших митниць та установ. Деякі з цих працівників переведені з райдержадміністрацій, хоча вони не мали раніше стосунку до митної та податкової справи та не знають законодавства.

«Мені вручають заяву про звільнення і на мою посаду приймають молоду людину із загального відділу якоїсь райдержадміністрації. Жодних пояснень з якої причини це відбувається мені не дають», – зазначає працівник Ягодинської митниці Світлана Демиденко.
Заступник голови громадської ради при ГУ ДФС у Волинській області Василь Дутко заявив, що в цій ситуації дійсно є факти порушення трудового законодавства.

«Людей без їхньої згоди відсторонили від виконання своїх основних обов’язків. А також працівників, без їх згоди, переводять на іншу роботу, яка не відповідає їх функціональним обов’язкам», – зазначив Дутко.

Для захисту своїх законних прав, працівники Ягодинської митниці звернулися із листом-скаргою до прокурора Волинської області Дмитра Чепіжака, голови комітету ВРУ з питань запобігання та протидії корупції Єгора Соболєва та голови Громадської ради при ГУ ДФС у Волинській області Володимира Цибульського.
У цьому листі працівники Ягодинської митниці просять надати правову оцінку ситуації та сприяти їм у законному працевлаштуванні. Вислухавши працівників митниці, порадившись між собою, кадрова комісія громадської ради при ГУ ДФС у Волинській області вирішила підготувати Звернення до Фіскальної служби України, Волинської ОДА, Волинської облради, Національної служби посередництва та примирення щодо порушення прав працівників під час реорганізації Ягодинської митниці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
до чого "концерт"?! Показати IP 21 Березня 2015 09:15
Тошнить слухати, коли "нещасні" митники бідкаються. Їх не пожаліє жодна людина України. Це люди (всі), які "тяжкою" працею заробили свої статки.
Ковельчанин Показати IP 21 Березня 2015 09:17
Відірвали від корита , то бач який галас підняли, хай розкажуть в анти корупційному бюро скільки коштують їх будинки і які зарплати вони за цей час отримали.
вірно Показати IP 21 Березня 2015 10:51
Сироти мля. Усіх в Ато
Ірина Показати IP 21 Березня 2015 11:24
Ой як їх шкода. Нехай кожен покаже хатинку, де живе і яка не його, а тещі, бабусі-пенсіонерки, дідуся-інваліда... і від жалю до бідненьких можна буде ще й розплакатися.
добряк Показати IP 21 Березня 2015 11:37
надоїло чітати про ціх уродів там всі продажні апріорі ,пропоную звільнити апсолютно всіх митників і набрати з евро-союзу,хоча б на рік
Інна до добряк Показати IP 21 Березня 2015 12:28
Спочатку навчись грамотно писати. а потім будеш звільняти =))))
контра Показати IP 21 Березня 2015 11:39
скиглять,аж смішно!в ато їх!
Житинський В. Показати IP 21 Березня 2015 11:44
Усі люди не без гріха..., навіть ті що це написали..... і від народження а іноді і після смерті .., коли їхні памятники через десятиліття спочатку ставлять потім руйнують..., так що з усіма людьми робити...?????
морозюк Показати IP 21 Березня 2015 11:57
Да пусть бы говорили правду: что не хотят Андрейкину сдавать от 5000 зелени и выше в зависимости от должности....И что Андрейкин своих людей на их места завел, а вместо старых хлебных мест их отправили в архив бумажки шить на чистой зарплате, и что не выгоден Волыне Андрейкин потому как люди заведенные им далеко не все местные и бабло утекает с Волыни и так далее...Но терпите! 24 марта может поменяются Голова и заступныки ФСУ, и Андрейкина пошлют нафиг, и все начнется сначала...круговорот бабла в природе....
Житинський Віктор Показати IP 21 Березня 2015 11:57
Про те .., що після отримання Незалежності України держава не позбавились від камуняко/камсамольцев тіпа І.В.Ліповського (кума Остролуцького) Романюків (карабасо -буратін) та еНКВДюр як колишні керівники митниці Остролуцьки Сергій з Андрійом і поста "Луцьк" Денисенко Віталія Анатолійовича з сеструньою Танюшою Поповою ,- і є тепер наслідком,-війна! Є проблема люди звертаються треба не тільки розглядати але й вирішувати..по сутті !?! Ме ж у фактичному перебіванні в відпустці ці Остролуцьки-Денисенко заочно спровокували звільнення.., обікрали чи ограбили як дітей так і маму інваліда і бюджет держави ,не сплативши штраф до бюджету України, а Андрейкім і інші "мелють" про вивільнення....!?! А судді від Івасюти Л.В., до Філюка П.Т.,(на посаді 12 років керівником Суду області) намагались це "легалізувати" при засудженні цілого митного поста "Луцьк" так і не можуть вказати де штраф до бюджету ..!!??!
поціновувач Показати IP 21 Березня 2015 12:11
ВН, проведіть опитування (анонімне) серед підприємців, які їздять за кордон - нехай вони розкажуть які "чесні і нещасні" митники і які зараз ставки поборів у цих уродів.
Житинський Віктор Показати IP 21 Березня 2015 12:13
Не дивлячись на відношення і негативне ставлення до митників та інших посадовців і суддів та прокурорів (тпа А.І.Гіля,інших Пшонок чи Мошонок) анонімних коментаторів , зауважу..що "хвороби" треба не тільки лічити, а і встановлювати як причину так і діагноз...!!?!! Окрім того ,що робиться в судах держави..., та тюрмах...і у військах та міліції і на ВІЙНІ (ЯКЕСЬ АТО)..?!? Тому і таке ж на митниці Волині яка і через керівництво "кормить" багатьох".., при "чистоті" цих спадкових КДБстів!
село до Житинський Віктор Показати IP 21 Березня 2015 12:34
ЛІЧИТИ, а це РАХУВАТИ, треба гроші. Хвороби треба ЛІКУВАТИ.
АС0220ВЕ Показати IP 21 Березня 2015 14:12
Головне, що бандитський УБОЗ лыквыдували
Ігор Показати IP 21 Березня 2015 14:34
До всіх митників: не в бідність підете після звільнення.
SSG Показати IP 21 Березня 2015 21:06
а чому туди Лобач затесався?
Скільки можна Показати IP 21 Березня 2015 23:14
Ті митники що тут добиваються правди, постраждали за те, що відмовилися брати хабарі, а саме брати з нас простих людей. А ті що беруть і возить Андрейківу залишилися і такси в них значно тепер збільшилися. Бачу що якщо далі так буде продовжуватися, то тепер ті люди які будуть відмовлятися брати хабарі для начальництва з людей будуть залишатися без роботи...
... до Скільки можна Показати IP 21 Березня 2015 23:39
...насмішив про людей, які відмовились брати хабарі))) за багато років не доводилось бачити таких унікумів...просто боляче йти з "златних" місць, які роками приносили чималий дохід...і якщо чесно то не жалко, тому що рідко коли зустрінеш митника, який не втратив людську гідність в гонитві за власною наживою....а на рахунок теперешнього керівництва, то воно найогидніше за моєї пам"яті - правду колись писали на одному з рівенських форумів, що задавлять любого суб"єкта, який не платить...їх нічого не цікавить окрім питання скільки платить?....прикро...прикро що нічого не міняється в нашій державі..........
право Показати IP 21 Березня 2015 23:21
Одне жаба.ви чому даєте хабарі.треба починати із себе.а закон має працювати для всіх.
ВОНО до право Показати IP 22 Березня 2015 07:33
то не жаба то вже писець до вас підкрадаэться, ховайтесь в жито товстопикі гопники з таможні
петро Показати IP 22 Березня 2015 10:28
воно це воно г... .ти будеш слидуючий
Анонім Показати IP 22 Березня 2015 13:18
Андрейківа навіть не провели через громадське слухання перед призначенням. Тож рильце в пушку ще й у того, хто його призначив.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus