USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Правоохоронці перехопили інструкції провокаторів на львівській трасі

30 Березня 2017 00:20
У розпорядження правоохоронців потрапила інструкція з проведення 29 березня провокаційної акції з перекриття дороги на Львівщині.

Про це на брифінгу в Львівській облдержадміністрації зазначив начальник Головного управління Нацполіції у Львівській області Валерій Середа, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми мали наступний етап дій нашого ворога. На сьогодні вони були більш підготовлені та удосконалені. У них навіть була окрема група документування із технічним забезпеченням – квадрокоптером. Завдання було зробити гарну картинку для ЗМІ та для наших сусідів», - зазначив Середа.

За його словами, у «пікетувальників» була писана інструкція, як діяти і як розставляти людей на місцевості. У вилученій інструкції була схема місцевості біля с. Гряда. Спочатку вони ходили по пішохідному переходу. Правоохоронці не втручалися, бо це не є правопорушенням. Коли вже були виставлені плакати провокаційного характеру і почали витягувати шини, щоб палити на дорозі, тоді силовики вже мали підставу діяти.

За словами Середи, поліція разом із СБУ відстежує замовників і навіть вже знає їх.

"Ще коли намагалися здійснити подібну провокацію в Мостиськах (12 березня цього року -ред.) ми здогадувалися, хто організатор, але не могли прив’язати його до акції. Зараз вже чітко встановлені особи. Будуть порушені кримінальні провадження. Спецслужби ворога працюють витончено і затягують в тенета різні патріотичні організації та добровольчі батальйони. Побічним їхнім завданням також є компрометація цих організацій", - сказав Середа.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка додав, що правоохоронці спрацювали на етапі, який можна назвати «середина інструкції». В планах пікетувальників була ще низка заходів.

Як повідомлялося, 29 березня затримали групу громадян, які намагалися влаштувати провокаційну акцію, пов’язану із розпалюванням міжнаціональної ворожнечі між поляками та українцями. А саме близько 150 осіб із плакатами «Припиніть геноцид поляків в Україні» перекрили трасу Львів - Рава-Руська поблизу села Гряда Жовківського району.

Події у селі Гряда вже пов'язали з обстрілом Генконсульства Польщі у Луцьку.

Нагадаємо, у ніч з 28 на 29 березня в Луцьку обстріляли будівлю Генконсульства Польщі, яке знаходиться за адресою: вулиця Дубнівська, 22-Б. Постріл здійснили з дороги на перехресті вулиць Дубнівська та Глушець. Саме там знайшли задню кришку тубуса від гранатомета, який і став знаряддям обстрілу.

У СБУ офіційно назвали обстріл Генерального консульства Польщі в Луцьку терористичним актом, а в діях зловмисників правоохоронці вбачають чіткий слід російських провокаторів. У зв’язку з терактом, усі польські консульства в Україні припинили роботу.

Варто додати, Генеральне консульство Польщі в Луцьку не працюватиме і завтра.

Як повідомлялося, голова Волинської обласної ради Ігор Палиця різко засудив обстріл будівлі Генерального консульства Польщі в Луцьку та заявив, що здійснена провокація має на меті посіяти розбрат між Україною та Польщею.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
нкведист Показати IP 30 Березня 2017 10:51
результаты делают, то интернет-агентов ловят, то бумажки находят. А каждый день убийства и грабежи идут по всей стране, но проще ловить вируалов. Что там Львовский мусор по всей стране развозят - ноль реакции уже год.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus