USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

РДА вирішила залишити трупи тварин у маневицьких лісах

17 Травня 2017 16:53
Нещодавно на території Черевахівської сільради Маневицького району незаконно викинули кілька машин із рештками тварин та загорнули мертвечину землею.

16 травня під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Андрія Бурака пройшло засідання Маневицької комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка винесла рішення:

– не вивозити знайдені рештки, щоб не погіршувати екологічну ситуацію;

– виділити гроші для проведення хлорування;

– провести рекультивацію та насип ґрунту на місце дислокації.

Про це на своїй сторінці фейсбук повідомив помічник народного депутата від УКРОПу Ірини Констанкевич Олександр Самчук, повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

Помічник нардепа наголошує, що у діях райдержадміністрації є порушення Закону України. Адже згідно статті 33 абзацу 6 Закону України «Про відходи» від 05.03.1998 року (із змінами): «ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ ЗМІШУВАННЯ ЧИ ЗАХОРОНЕННЯ ВІДХОДІВ, ДЛЯ УТИЛІЗАЦІЇ ЯКИХ В УКРАЇНІ ІСНУЄ ВІДПОВІДНА ТЕХНОЛОГІЯ».

А відповідно до статті 16 Закону України «Про побічні продукти тваринного походження, не призначені для споживання людиною» від 07.04.2015 року (Із змінами) передбачає, що: «Продукти тваринного походження, що належать до категорії III, повинні бути використані, оброблені або перероблені одним або кількома з таких способів»:

1) оброблені шляхом стерилізації під тиском або іншими рівноцінними методами і використані для виробництва кормів тваринного походження, крім тих побічних продуктів тваринного походження, що змінилися шляхом розкладання або псування та становлять ризик для здоров’я людини або тварини;

2) перероблені на органічні добрива, компостовані або перетворені на біогаз;

3) оброблені шляхом стерилізації під тиском або іншими рівноцінними методами та використані для фармацевтичного, хірургічного, промислового або сільськогосподарського виробництва;

4) перероблені відповідно до технологій, необхідних для виробництва продукції.

«Тому не вивозити рештки і залишити їх в Маневицьких лісах - пряме порушення Закону. Ми не маємо морального права перетворювати землю на якій живемо на скотомогильник. Пройде один раз - завтра привезуть ще», – пише Олександр Самчук.

Також він повідомив, що щодо цього питання вже підготовані депутатські запити від Ірини Констанкевич до начальника Маневицького відділу поліції ГУНП у Волинській області Анатолія Близнюка, до керівника Маневицької місцевої прокуратури Олега Немирівського та голови Волинської ОДА Володимира Гунчика.

Нагадаємо, доведені до відчаю волиняни, не знайшовши розуміння з боку влади, неодноразово перекривали трасу.

Зокрема, у ніч на 5 травня поблизу Поворська скинули 15 машин відходів з ковельського ветсанзаводу. Відтак, того ж дня у знак протесту мешканці прилеглих сіл перекрили трасу Київ-Варшава у районі села Гулівка. Окрім того, 7 травня через ковельський ветсанзавод обурені люди перекрили 2 траси та в’їзд до Турійська.

Варто додати, через катастрофічну ситуацію на ветсанзаводі мешканці Ковеля та прилеглих сіл вже раніше перекривали міжнародну трасу Ковель-Ягодин. Люди скаржилися, що їх дістали бездіяльність та ігнорування влади, постійні відписки, тож єдиний вихід – вийти на протест.

Читати ще: «Ми перекрили дорогу з відчаю, бо нас не чують», - ковельчани до Кубіва
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Соломія Показати IP 17 Травня 2017 18:58
Цього слід було і чекати...Без дозволу туди б не завезли. НіХто не думає про наслідки.Мовчіть і дальше.
Павло Богданович Показати IP 17 Травня 2017 20:50
Отже по санзаводу: 1. є проблема яку необхідно вирішити і яка реально заважає керівництву області і профільним службам області 2. з Києва приїхала група для її вирішення. У групи своїх проблем в Києві вистачає, а тут ще волиняки підкидають. 3. київська група сказала місцевим - "або ви її урішуєте, або урішуєм вас..." Кияни поїхали... 4. Керівництво області доручає профільним службам розібратись. Кошти на організацію - не проблема. Скинуться всі: область, райони, міста, готівка, перерахунок. Треба урішити питання... 5. Загружаються фури і розвозять всю ту с....нь по незаконних кар"єрах. Тут головне оперативно на місці організувати техніку: екскаватори, бульдозери. І чекати чи піде розголос... 6. Розголос пішов... Райрада позасідала.... Вирішили що? Правильно - виділити гроші щоб засипати вапном, піском - ну, справді, не везти ж назад!! Тим більше що з області задзвонили і сказали - "виріши будь-яким способом"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus