USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Рівненський полігон охоронятимуть від ввезення львівського сміття

5 Грудня 2016 14:40
Договір про охорону сміттєвого полігону Рівного комунальне підприємство КАТП-1728 уклало з управлінням поліції охорони в Рівненській області. Про це повідомляє офіційний сайт міського голови Рівного Володимира Хомка, передає кореспондент УНН.

Полігон охоронятимуть від несанкціонованого завозу різного типу відходів комерційними структурами, які не уклали відповідний договір з комунальниками.

Також на сміттєзвалище не пускатимуть вантажні автомобілі з інших областей України, зокрема, зі львівським сміттям. Термін угоди та вартість послуг не розголошують.

Нагадаємо, нещодавно на Рівненщині біля райцентру Дубно перекинулася вантажівка зі львівським сміттям. Водій зазначив, що віз непотріб до Києва.

Також нагадаємо, небезпечні відходи зі Львівської області виявили нещодавно на Волині, Чернігівщині, Полтавщині, Вінниччині та Житомирщині.

Загалом в Україні накопичено вже понад 12 млн тонн небезпечних відходів, на утилізацію яких держава не виділяє коштів три роки.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, сміття, яке збирали на вулицях Львова, після Грибовицької трагедії вивозили по всій Україні. Декілька днів самоскиди з сусідньої області приїжджали і на Волинь – до луцького полігону твердих побутових відходів.

Нагадаємо, у травні на території Грибовицького полігону твердих побутових відходів, що на Львівщині, спалахнула пожежа. Під час гасіння пожежі стався зсув сміття, під який потрапило троє рятувальників. Людей завалило відходами з висоти 90 метрів. Трагедія у Грибовичах викликала обурення діями мера, який роками блокує будівництво сміттєпереробного заводу та всіляко перешкоджає вирішенню цієї проблеми. ЗА 10 років його мерства проблему так і не вирішили.

До слова, трагедія, що сталася на сміттєзвалищі під Львовом, відшуміла інформаційно і дуже швидко відійшла на задній план. Тим часом проблема, яку міська влада не вирішувала десятки років, і досі не зрушила з місця. Немає жодної конкретики щодо ділянки під сміттєпереробний завод і новий полігон ТПВ. Сміття з обласного центру возять за сотні кілометрів по всій Україні, за що перевізникам доплачують мільйони гривень з міського бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 5 Грудня 2016 15:08
луцьк прийме і львівське і рівненське! ще ж ми навіть не до пояса в смітті

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus