USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Росія націлилась на «Луцьк» і «Тернопіль». ОНОВЛЕНО

20 Березня 2014 14:01
До складу ЧФ можуть увійти Корвети «Луцьк» і «Тернопіль», а також корабель управління «Славутич», малі протичовнові кораблі і ракетні катери, морські тральщики, а також єдиний в українському флоті підводний човен «Запоріжжя», які не покинули Севастополь.

Про це заявив голова комітету Держдуми з оборони Володимир Комоєдов, - повідомляють РИА Новости.

Нагадаємо, Володимир Комоєдов вчора 19, березня, заявив, що приблизно половина корабельного складу ВМСУ, формально увійдуть спочатку в морські сили самооборони Криму, а потім у бойовий склад ЧФ Росії», - сказав Комоєдов.

Мова йде про кораблі, які залишаються в Севастополі і Донузлаві. За словами депутата, командування ЧФ також може отримати в своє розпорядження аеродром "Бельбек", берегові частини і полігони бойової підготовки на суші і на морі.

Екіпажі кораблів кинуті напризволяще
Як стало відомо, чотири українські військові судна, заблоковані у кримській бухті Донузлав, отримали ультиматуми від російських військових. Про це у своєму «Фейсбуці» пише користувач Cristian Jereghi, - повідомляє "Радіо Свобода".

Згідно з його даними, українським військовим запропонували або скласти присягу на вірність Російській Федерації і продовжити службу у складі Військово-морських сил Росії, або залишити корабель і вирушити на материкову Україну.

Крайній термін виконання ультиматуму – 21 березня, коли Держдума Росії має розглянути законопроект про приєднання Криму до складу Російської Федерації. Екіпажі кораблів не виключають також імовірність силового захоплення суден російськими військовими.

Користувач Cristian Jereghi пише, що, команди кораблів не планують зраджувати присягу на вірність українському народові.

Ці дані Радіо Свобода підтвердило і командування одного з заблокованих суден. Водночас джерело пояснило, що з 21 березня екіпажі українських кораблів у Криму фактично опиняться поза законом. У разі, якщо українські військові залишать судна, вони побоюються, що на материковій Україні їх обвинуватять у державній зраді.

Наразі у бухті Донузлав заблоковані великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський», середній десантний корабель «Кіровоград», морські тральщики «Черкаси» і «Чернігів».

У прес-службі Міністерства оборони України зазначили, що поінформовані про ситуацію, що склалася у бухті Донузлав, взаємодія з екіпажами налагоджена. «Після ухвалення відповідних рішень на рівні керівництва держави Збройні сили України виконають поставлені їм завдання», – відповіли у прес-службі на запитання про те, як відомство планує евакуювати заблокованих українських військових.

Оригінал повідомлення Cristian Jereghi

"Корабль ВМС Украины "Константин Ольшанский" сегодня может быть, в последний раз поднимает флаг под гимн Украины.
Руководству корабля предъявлен силовой ультиматум - дать присягу РФ, и продолжить служить в составе ВМС России, приняв гражданство РФ, или покинуть корабль с бессрочным увольнением.
Команда - офицерский и рядовой состав корабля НЕ СОБИРАЮТСЯ предавать однажды данную присягу. и НЕ СОБИРАЮТСЯ покидать корабль и сдаваться.
Они верны Украине и данному слову.
На их семьи идет жесткое давление. Возможно, в ближайшие дни семьи офицеров используют в качестве заложников, чтобы добиться от командования капитуляции.
21 марта личный состав корабля будет объявлен вне закона.
Экипаж брошен на произвол судьбы.

В данный момент корабль полностью отрезан от снабжения, а военно-морская часть контролируется ОСНаЗ ГРУ России. Возможности покинуть акваторию (бухту) Донузлав у корабля нет (выходы из бухты перегорожены потопленными транспортными судами, баррикадой из пяти тысяч тонн стали).
Сегодня вечером корабль подходил к берегу, под гимн Украины приспускали на ночь флаг. Ближе к берегу, насколько это возможно, чтобы их услышал хоть кто-нибудь. Хоть кто-нибудь...
Если кто меня слышит, читает , сделайте репост, пожалуйста. Сделайте что-нибудь, потому что бездействие - подобно предательству.

Я не могу себе представить как это страшно - оказаться на их месте", - йдеться у повідомленні Cristian Jereghi.


P. S. Згодом з'явилося ще одне повідомлення на сторінці Cristian Jereghi у Фейсбуці:

"Только что говорил с капитаном корабля "Константин Ольшанский". После сообщения в фейсбуке ему с раннего утра звонят журналисты - Украины, России, Германии.

Голос другой. Он смеется и улыбается - это слышно!
О них ВСПОМНИЛИ.
Рассказал ему о том сколько людей сейчас комментируют и пишут о них, о том что мы, страна - вместе с ними, думаем о них и поддерживает! Что они - не одни!
Просил сказать всем СПАСИБО!
"Мы будем держаться до последнего! Спасибо Вам! Мы с вами!"
Передал ему ваши слова- что они - Герои.
"Мы - ну какие же мы герои... Нам бы семьи увидеть, детей, третий месяц уже на рейде..."
Наше дело еще не закончено! Нужно помочь морякам. Боритесь и поборете!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
АЮ Показати IP 20 Березня 2014 14:13
Загибель ескадри.. Д1я друга. Сп1раль 1стор11 в д11...Спалити , щоб Ворогу не перейшли. Але чи духу хватить команду выддати? Генерали?
Анонім Показати IP 20 Березня 2014 14:15
http://www.youtube.com/watch?v=75QS9g-xZUg
123 Показати IP 20 Березня 2014 14:28
дякуємо Тягнибоку і Ко
Москаль Показати IP 20 Березня 2014 15:44
Да уж... Мужикам не позавидуешь. Для путнего офицера присяга даже не закон (как говорится закон для того и существует, чтоб его нарушать), а вторая кожа. После революции в 17 году подобное происходило. Тут уж ничего не посоветуешь и не прикажешь, все решение на личных морально-волевых качествах. Но как бы не случилось, думаю люди там трезвые и достойные, крови не допустят. Как по мне, так отпустить бы корабли с миром, а потом, когда выйдут в море, можно и предлагать что-либо. Так было бы честно. А на счет угрозы семьям - это бред, уверен.
Махно Показати IP 20 Березня 2014 16:02
Треба захватити все що належить російським загарбникам на Волині, почати треба з Володимирської птахофабрики і так далі, до кордону з рівненською областю, там вже попрацюють хлопці Сані Бєлого! Всіх хто співчувають російскій банді арештувати і гнати на поля, нехай відорбляють кусок хліба, водити їх з татуюванням на лобі Зрадник!
Анонім до Махно Показати IP 20 Березня 2014 16:21
Підтримую все кацапське майно має бути легалізоване.
Сталін до Махно Показати IP 20 Березня 2014 16:24
От від таких закликів і твориться зараз таке з Україною!!!
Москаль до Махно Показати IP 20 Березня 2014 16:28
О, Махно, дружище, ты все йадом брызжешь? Ладно тебе, иди сальца поклюй, успокойся. Все наладится, все будет хорошо, поверь мне. Можешь думать что хочешь, но я твою злость понимаю и признаю твое право на нее. Но и ты пойми, все что происходит, в первую голову ваша заслуга, глупо этого не признавать. Не Россия затеяла этот кипеш, не Россия скинула пусть плохую, но ЗАКОННУЮ власть, не Россия стала посмешищем всего мира и фашики ваши куролесят на Украине, не русские. Крым просто успел выскочить из горящего дома, тем более было куда податься - не более того. Добивались бы оппозиционеры своих целей законным путем (а у них все возможности для этого были, тем более с мощнейшей поддержкой запада), не выпустили бы на волю ярошевско-музычковскую мразь и все бы было на много проще. Может и не легче стало бы жить (смотри пример Болгарии, Венгрии, например), но люди были бы живы, Крым остался бы украинским и скольких бы еще косяков было бы не упорото. И у корабли бы не метались в запертой бухте... Просто подумай об этом.
до Махно Показати IP 20 Березня 2014 16:20
Всі ці події через таких як ти, що не дружать з головою
Беркут Показати IP 20 Березня 2014 16:36
Гетьман Сагайдачний" прогнав російські кораблі з територіальних вод України
Беркут Показати IP 20 Березня 2014 16:36
ЧФ цей металобрухт непотрібний....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus