USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Слідчі МВС закінчують розслідування «справи Флетчера»

13 Березня 2009 18:25
Головне слідче управління МВС України завершує розслідування кримінальної справи за обвинуваченням громадянина США Роберта Флетчера у скоєнні ряду злочині та здійснюються  заходи щодо забезпечення відшкодувань збитків потерпілим. Про це повідомляють «Волинські Новини».
За повідомленням МВС, Роберт Флетчер звинувачується у скоєнні злочинів, передбачених частиною 4  статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) та частинами 2 і 3 статті 358 Кримінального кодексу України (підроблення та використання підробленого документу).
Досудовим слідством установлено, що Роберт Флетчер з метою заволодіння, шляхом обману та зловживання довірою, коштами громадян України восени 2006 року, перебуваючи на території країни, вступив у попередню змову з рядом осіб і розробив план спільних злочинних дій. Для його реалізації в жовтні 2006 року він створив товариство з обмеженою відповідальністю «Глобальна система тренінгів», діяльність якого зводилася до тренінгів, що, як правило, проводилися в нічний час.
Роберт Флетчер, видаючи себе за мільйонера, зокрема розповідав, що за короткий час має можливість, отримавши від громадян України великі обсяги грошових коштів, вигідно їх вкладати в різні інвестиційні проекти, яких насправді не існувало, а громадяни отримають прибутки у вигляді відсотків в залежності від обсягу внесків.
Гроші від слухачів Роберт Флетчер та інші особи отримували готівкою під розписки на підставі укладених з останніми договорів позики та спільної діяльності з обіцянкою виплатити від 20% до 400% річних, а в деяких випадках громадянам видавалися прибуткові касові ордери суб’єктів господарської діяльності – фізичних осіб, залучених до шахрайства.
Суми внесків складали від 1 до 357 тисяч доларів США. Отримані кошти Роберт Флетчер та його спільники привласнювали. За наявними даними, у ТОВ «Глобальна система тренінгів» були представництва та представники, які діяли практично у всіх обласних центрах, а також великих містах України.
Довідково:
Минулоріч «ВН» писали про відкриття філії компанії Роберта Флетчера у Луцьку, після якого у місцевих мас-медіа промайнуло ряд рекламних сюжетів та публікацій. Що насправді являла собою «Глобальна система тренінгів, читайте тут.
Також у видання є ексклюзивне відео про те, що на одному з таких \"тренінгів-семінарів для успішних людей\", який на початку жовтня 2008-го пройшов у Луцьку, пропонували довірливим громадянам. Захід організували та провели представники компанії GST (Глобальна Система Тренінгів).
«В місті ця компанія лише розпочала роботу, тому можливість реалізувати себе в новому бізнесі мають усі охочі… GST  вирізняється серед собі подібних тим, що дає не тільки теоретичні, а й практичні знання», – розповів тоді Сергій Савлович, один із засновників GST.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus