USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Справу про обстріл Генконсульства у Луцьку СБУ буде вести спільно з польськими колегами

30 Березня 2017 21:11
СБУ вивчає можливість проведення спільного розслідування з польськими колегами обстрілу Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку, повідомляє ГалІнфо з посиланням на прес-службу СБУ.

З приводу нападу на Генконсульство Республіки Польща в Україні начальник апарату голови СБУ Олександр Ткачук повідомив, що за вказівкою керівника СБУ Василя Грицака до Луцька відряджено групу співробітників Центрального управління СБУ для надання всебічної підтримки у розслідуванні злочину.

Він також поінформував, що управління вивчає можливість проведення спільного розслідування з польськими колегами, адже, згідно з польським законодавством, напад на консульську установу за кордоном кваліфікується як злочин.

«Наша служба готова до взаємодії і проведення скоординованих слідчих дій з польськими правоохоронцями». – наголосив Ткачук.

Окрім того, сьогодні стало відомо, що приміщення Генконсульства беруться під посилену охорону, перш за все Національною гвардією, як основний, відповідальний орган за таку охорону. Про це завив радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко, повідомляє Голос столиці.

Він підкреслив, що правоохоронці посилили охорону дипломатичних установ, а також – пам’яток культури, історії та меморіальних комплексів. Основний тягар ляже на бійців Національної гвардії.

«Посилюються зараз заходи безпеки: це і додаткове відеоспостереження, це і додаткові патрулі, додаткове зовнішнє спостереження за об'єктами, за всіма особами, які виявляють прискіпливу увагу до цього об'єкта», - сказав Варченко.

Нагадаємо, у ніч з 28 на 29 березня в Луцьку обстріляли будівлю Генконсульства Польщі, яке знаходиться за адресою: вулиця Дубнівська, 22-Б. Постріл здійснили з дороги на перехресті вулиць Дубнівська та Глушець. Саме там знайшли задню кришку тубуса від гранатомета, який і став знаряддям обстрілу.

У СБУ офіційно назвали обстріл Генерального консульства Польщі в Луцьку терористичним актом, а в діях зловмисників правоохоронці вбачають чіткий слід російських провокаторів. У зв’язку з терактом, усі польські консульства в Україні припинили роботу.

Як повідомлялося, голова Волинської обласної ради Ігор Палиця різко засудив обстріл будівлі Генерального консульства Польщі в Луцьку та заявив, що здійснена провокація має на меті посіяти розбрат між Україною та Польщею.

Тим часом, СБУ пропонує гарантовану винагороду у розмірі 25 тисяч гривень за достовірні дані, які допоможуть у розкритті резонансного злочину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
не тимчук Показати IP 30 Березня 2017 21:39
геращенко сказав.крапка.жирна.яке нх росл... .а то знову герой ато
----- Показати IP 30 Березня 2017 22:26
То буде проводити розслідування спільно...??? Чи тільки вивчає можливість??? ЦЕ РІЗНІ РЕЧІ !!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus