USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Судили волинянина, який не захотів іти у військо

7 Травня 2014 18:33
Днями Ковельський міськрайонний суд розглянув справу, в якій головну роль зіграв мешканець села Сереховичі Старовижівського району, - повідомляє «Волинська газета».

Так, чоловік ховався від мобілізації, а опинився на лаві підсудних. Відомо, що волинянин здобув середню спеціальну освіту, розлучений, без кримінального минулого.

Перебуваючи на обліку Ковельського військкомату та отримавши повідомлення про необхідність з’явитися для часткової мобілізації, сереховичівець, однак, вирішив ухилитися від призову.

Відмовившись узяти повістку, яку йому двічі намагалися вручити, він не з’явився на пункт збору Ковельського військкомату. А це вважається порушенням декількох законів України.

Тож замість доблесно захищати Вітчизну, сереховичівець опинився на лаві підсудних.

Відповідно до статті 336 Кримінального кодексу України, чоловік мав би понести покарання у виді трьох років тюрми. Проте Ковельський міськрайонний суд дав сереховичівцю шанс реабілітуватися. Тож замінив перебування у в’язниці дворічним іспитовим строком.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 59
юліанна Показати IP 7 Травня 2014 18:56
Це взагалі абсурд!чого це наші чоловікі повинні ризмкувати життям? Це тупий закон. Скільки вже людей загинуло... вже надоїло ,це має бути добровільно.
Юрист до юліанна Показати IP 7 Травня 2014 22:34
Коли на країну йде російська орда то що то за мужик що ховаеться за жіночою спідницею? У військовий час таких судять не в суді а вивели за село і розстріляли засранця!
Дід Панас до Юрист Показати IP 7 Травня 2014 23:27
Юрист ти пишеш з дому чи з призивного пункту? Збирай пакунок і вперед на схід, а ми за амбіції хунти вмирати не будемо
НЕЛУЧАНИН до Дід Панас Показати IP 8 Травня 2014 10:27
діду ! бігом іди випери свої зак"к"ні штанці
Дід Панас до НЕЛУЧАНИН Показати IP 8 Травня 2014 17:30
коментар було видалено
Лучанин до Юрист Показати IP 8 Травня 2014 00:01
а ти юрист якого милого в інтернеті сидиш, а не вітчизну не захищаєш. Відмазався?
БУБА до юліанна Показати IP 7 Травня 2014 22:48
Всі хто буде брати участь у стичках з сепаратистами стануть у категорію "учасник бойових дый" і будуть мати не абии які пільги.
ДАБА до БУБА Показати IP 7 Травня 2014 22:54
Будуть, але не довго, поки все не стане на свої місця. До того ж за військові злочини відповідальність дуже сурова. А сереховичівець молодець! Не йти проти свого ж народу в цей час це дійсно героїзм!
НЕЛУЧАНИН до ДАБА Показати IP 8 Травня 2014 10:28
сепаратисти - свій народ ?!!!!!!! це запроданці , пята колона маацкви
ДАБА до НЕЛУЧАНИН Показати IP 8 Травня 2014 11:12
Якщо вам подобається рок, а мені симфонічна музика, то я згідно вашого розуміння виходжу запроданцем, п'ятою колоною консерваторії. Але я вас не примушую йти до філармонії чи консерваторії та слухати Моцарта чи Бетховена. Так само я хочу щоб ви не примушували мене слухати рок. В кожного свої вподобання - наділи навушники на вуха і кожен балдєє від свого. Чого ви сунетеся на схід чи південь вити їх як їм жити, чим вони вам тут в Луцьку чи у Львові, чи то в Рівному заважають? Ви ж самі галасували вже пару років "Чемодан, вокзал - Росія". Чи може не так? А тепер сепаратисти? То вони повинні без чемодана їхати чи як? Ви ж з своїм майном не сильно хочете розставатися. Ще щось не зрозуміло пояснив? Якщо ви "баран" в музиці, то запрпонуйте на якому прикладі вам це пояснити щоб дійшло нарешті.
Олександр до ДАБА Показати IP 8 Травня 2014 17:08
Майдан стояв для зміни системи яка давно прогнила. Сепаратисти і терористи хочуть розвалу країни. Вони не хочуть нічого міняти. лише шукають куди запхати свій зад щоб стало краще. Невже не відчутна різниця? до чого тут приклад з музикою? тебе ж за класику в наушниках не топлять в річці як українських патріотів в донецькій області. Не б"ють і не розрізають пузо!
13 до БУБА Показати IP 7 Травня 2014 23:17
коментар було видалено
Юліані до юліанна Показати IP 8 Травня 2014 09:45
звичайно добровільно, а як інакше, роби польску візу і добровільно звалюй з України. Батьківщину захищати це обовязок кожного, в усі епохи коли на державу нападав ворог, усі чоловіки залишали домівки і йшли на захист дітей, дружин та батьків. Відмова захищати батьківщину завжди була зрадою. Усі релігії світу повчають чоловіка обовязку захисту батьківщини та щастям померти захищаючи її. Добровольності захотілося їй.
Дід Панас до Юліані Показати IP 8 Травня 2014 10:17
своїх вже відправила на схід?
Ух ти до Юліані Показати IP 8 Травня 2014 11:24
Так Батьківщина в кожного своя. Я давав присягу захищати СРСР! Потім мене обікрали - з великою території залишили лише маленький шматочок - Україну. Так як я не військовий, то присягу Україні я не давав. Окрім того на мою Батьківщину (Україну, Волинь, Луцьк) ніхто не нападає, окрім влади України. Якби військових відправляли не на схід та південь, а на Верховну зРаду, то я би вважав це за обов'язок, бо більшого ворога просто не існує. І взагалі, захищати Батьківщину, як землю на якій народився та живеш та країну, яка тобі нічого хорошого не дала за 23 роки, а тільки постійно зашморг на шию накидає, це дві великі різниці!!! Мені а ні депутати, ані будь які інші чиновники, ані олігархи нічого хорошого в житті не зробили щоб я їх захищав друг від друга!
Дід Панас до Юліані Показати IP 8 Травня 2014 17:33
батько. чоловік. батько чоловіка. син - все для армії, у тебе аж 4 морди можна взяти, кого взяли? а хлопак у селах, у яких діти до року, вже позабирали
Юрій до Юліані Показати IP 15 Червня 2017 02:01
а навіщо візи ????, оформляйте "панове" біометрію, тільки перед тим запасайтеся чим побільше евриками , бо без них до євро - ж*** не пустять, і гайда маху !!!, тільки про старий і добрий паспорт будь ласка забудьте, і про заробітки в Росії чи Білорусії теж !!!
НЕЛУЧАНИН до юліанна Показати IP 8 Травня 2014 10:44
захищати країну - це ОБОВЯЗОК кожного військовозобовязаного в більшості країн світу
лпдмуа а простише и Показати IP 7 Травня 2014 19:01
а райка та що богатерева в минздраві сидить і кодло на таможні і налогові як і по других державних структурах що для них повістки немае ? кому потрібней цей цирк ви беріть тих добровольців тисячі які приходять а іх відсилають назад
122 до лпдмуа а простише и Показати IP 7 Травня 2014 19:13
На передову маютьіти сини депутатів та інших чиновників, а то поробили своїх синів як не інвалідами, то розумово-відсталими і повідсилали за кордон від гріха подальше! А в армію забирають чоловіків простих людей! Гнати б це все кодло разом із тими депутатами в гарячі точки, хай би дійсно працювали на благно України, бо вже мабуть на одному місці мають трудові мозолі!!!!
1119 Показати IP 7 Травня 2014 19:02
Чьому тоді військкомату не позбирати синків підприємців Варшавсьго ринку? Вони в свій час повідкупляли їх, у де кого навіть в Москві сидять. (Онуфрійчуки та інщі) Чи за це статтю не дають?
Анонім до 1119 Показати IP 7 Травня 2014 20:03
ще маршруточникiв! та й в згалаi всiх, хто хоч трохи розуму має, або трудом заробляє грошi. а керiвниками назначити безробiтних ледарiв, бажано з досвiдом вже розкрадання майна попереднього, щоб довго не звикав до нового мiсця.. а зразу туди, до розпиловочного станочка жжух-жжух...
Олег Показати IP 7 Травня 2014 19:17
Що означає добровільно, і яке відношення добровільно має до мобілізації!!!
Тем до Олег Показати IP 7 Травня 2014 20:51
Тем, что армия не воюет с собственным народом... До этого не дошел даже Янукович....
маха до Тем Показати IP 7 Травня 2014 22:19
ТВІЙ ЯНУКОВИЧ БАГАТО ДО ЧОГО ІНШОГО ДОЙШОВ І ВТІК . ТАК ЩО ЗАКРИЙ ПЕЛЬКУ ТРОЛЬ. А СЛУЖИТИ МАЮТЬ ВСІ ЯКЩО ТРЕБА І ПО БАЖАННЮ НАВІТЬ ЖІНКИ ЯК В ІЗРАІЛІ.
cot до маха Показати IP 15 Червня 2017 01:44
Так вперед падло на передову, і прямісінько в "дебальцевський котел" !!!!!!!!
НЕЛУЧАНИН до Тем Показати IP 8 Травня 2014 10:42
уголовники з ПЗРК в руках - це народ ?
456 до НЕЛУЧАНИН Показати IP 8 Травня 2014 11:29
Так, не весь, а частина народу. Та й взагалі, згідно всіх твоїх коментів, ти вже наговорив на тривалий термін в любій нормальній цивілізованій країні, так що від тих самих уголовників ти нічим теж не відрізняєшся. Почни поважати людей, особливо якщо вони тобі нічого паганого не роблять!
Анонім Показати IP 7 Травня 2014 20:40
Теж мені новина. Тепер він судимий, і відповідно, його в амію призвати не можна. Тим завжди користувались ті, в кого не хватало бабала відкупитись від армії.
НЕЛУЧАНИН до Анонім Показати IP 8 Травня 2014 10:31
у тебе вистачило відкупитись ?
НОНА Показати IP 7 Травня 2014 21:38
За радянських часів від армії "косили" одиниці, а діти начальників в переважній більшості служили. В незалежній Україні стало не престижно служити в арміїї і тільки теперішні події довели, що без боєздатної армії наша держава нічого не варта. Держава повинна підняти престиж служби в армії.
Дончанин до НОНА Показати IP 7 Травня 2014 22:15
Мужчина (а он заслуживает такого слова) поступил также, как и силовики в Одессе, сбросившие щиты и ушедшие, когда народ вышел освобождать задержанных. Здесь следует сказать то, что и судья поступил мудро - формально осудил, а не оправдал. Реально же это осуждение исчезнет через два года.
НЕЛУЧАНИН до НОНА Показати IP 8 Травня 2014 10:33
за совєтів служили під примусом. зараз багато добровольців
неНУНА до НЕЛУЧАНИН Показати IP 8 Травня 2014 11:36
За СРСР спочатку була ВВВ, яка змусила людей захищати свою державу та Батьківщину від фашистів з інших країн. Це закалило людей і під примусом служили лише одиниці, в більшості, служити в армії в ті часи (після ВВВ) було престижно і тим хто не служив навіть руки не подавали, а офіцер мав дійсно честь та гідність. Зараз же добровольцями є лише фашисти, які йдуть воювати з власним же народом, яким би він не був!
Свет Показати IP 7 Травня 2014 21:49
Может он баптист, в любом случае смелый мужчина, имеющий свою гражданскую позицию. Думаю когда он увидит врага тогда и пойдет защищать Родину. А если он у матери один? Нигде в цивилизованном мире не призывают в армию если в семье один сын.
Пастор Показати IP 7 Травня 2014 21:49
Бабтистів терміново мобілізувати.
Дід Панас до Пастор Показати IP 7 Травня 2014 23:30
Турчинова в першу чергу на передову
Анонім Показати IP 7 Травня 2014 23:01
коли ворог топче землю і збирається розірвати її на шматки, обов`язком кожного громадянина є захист Вітчизни, що рівноцінно захисту своїх інтересів, своєї волі, свободи,гідності.Чи ви бажаєте бути як цигани, немаючи своєї країни, і постійно скрізь відчувати зневагу. А те,що нас стільки років строїли бандюки,олігархи і ворюги, так вина в цьому ж наша. Якщо народ не може заставити владу служити йому,а не "пити з нього кров", то цей же народ заслуговує на те нікчемне існування, яке він тягне.
Дончанин до Анонім Показати IP 7 Травня 2014 23:13
Вне контекста как статьи так и ситуации в стране твои слова являются абсолютной истиной. Однако в контексте того, что люди на юго-востоке восстали против хунты, твои слова воспринимаются мягко говоря неоднозначно.
НЕЛУЧАНИН до Дончанин Показати IP 8 Травня 2014 10:35
на південному сході - запроданці і пята колона маацкви під керівництвом кремлядських відморожених апіцерів
Анонім до НЕЛУЧАНИН Показати IP 8 Травня 2014 11:39
Так якого ж милого ти їх так тримаєш? Відпусти, та живи собі спокійно!
Дід Панас до Анонім Показати IP 7 Травня 2014 23:31
Росіянин мені не ворог, тобі ворог ти і йди
Волинянин до Дід Панас Показати IP 8 Травня 2014 03:07
щось пізнувато "восстали, надобіло годика" так 23, 10, 4 назад, ну на крайняк півроку, чи 2 місяці назад, а то ви мягко говоря хрюкали коли вас по шахтам живими бандюки закопували, а тепер про національність та перемоги неіснуючої держави почали аппеліровать!!!
НЕЛУЧАНИН до Дід Панас Показати IP 8 Травня 2014 10:36
залізь під ковдру і не хрюкай, перд"няка старий
Теж анонім до Анонім Показати IP 8 Травня 2014 12:07
Ворог (США, яке постійно вчить нас як нам жити, не питаючи нас про це. Постійні втручання в внутрішні справи України. Його компаніїї тепер вже реально почали видобування сланцевого газу, результат чого нищить нашу землю, адже від видобування цього газу в себе вони вже відмовилися, бачучи в що перетворюється їх земля. Євросоюз лише обіцяє чудове життя заманюючи нас в економічну пастку з якої виходу вже може й не бути. Той самий Яценюк не підписав те чого не підписав і Янукович, через що і почалося знищення України власним народом. Ті самі кредити, які надаються під благим виглядом, мають певні умови, які нас загоняють ще в більші борги.) вже топче нашу землю з самого початку України, з 1992 року. Саме цей ворог з великого будинку нам залишив лише одну нашу маленьку кімнатку, розповідаючи що нам так буде краще і постійно запрошує нас приєднатися до їх будинку, який стоїть в сусідньому дворі. Ви хоч раз бачили щоб можна було приєднати квартиру з одного будинку до іншого? Невже так важко зрозуміти елементарні речі? А ще розповідають що українці самі найрозумніші. Саме від цього ворога і треба захищати Україну. Не вступати в конфлікти - це теж свого роду захист. Так от, якщо захочуть розвалити цей будинок, в якому знаходиться ваша квартира, то ваша квартира, як би вона при цьому не називалася, чи мала б окремо іншу адресу, теж розвалиться, бо вона є частиною цього будинку. Саме тому потрібно захищати весь будинок, а не нападати на сусідів, бо в них більша квартира і вікна виходять на сонячну сторону. Тому і виходить або жити разом в одному будинку кожен в своїй квартирі, або "бути як цигани", розвалюючи квартиру сусіда, при цьому знищуючи і свою теж. Розумні люди вже давно зрозуміли що війна - це знищення, а жити треба заради життя, тому і треба навчитися домовлятися, особливо якщо це саме в твоїх інтересах. А ще більший ворог, який топче нашу землю - це " бандюки,олігархи і ворюги", тобто влада. Почніть реально дивитися на речі і своїми очима!
Анонім Показати IP 7 Травня 2014 23:21
ПРАВИЛЬНО ЗРОБИВ!!!!!! Є ГУЗЬ Є ДАНИЛЬЧУК КРИКЛИВИЙ СВОБОДІВЕЦЬ ЗАБУВ ЯК ЗВАТИ, ЩО ЗАРАЗ В ЗАМАХ ХОДИТЬ В КІНЦІ КІНЦІВ КАДРОВИЙ ВІЙСЬКОВИЙ ПУСТОВІТ ДЕ Ж ЇХ ПОЗИЦІЯ ДЕ ПРИКЛАД ГРОМАДІ???? В ВЕЛИКУ ВІТЧИЗНЯНУ ЩЕ НЕ ТАКІ ПОСАДОВЦІ ДОБРОВОЛЬЦЯМИ ЙШЛИ А ВОНИ В ТИЛУ ПИКИ ВІДРОЩУЮТЬ????? ПРО СЕБЕ СКАЖУ ТАК В ПЕВНИЙ ЧАС ХОТІВ СЛУЖИТИ БАТЬКІВЩИНІ МАЮ ПЕВНИЙ ФАХ ТА В СБУ СКАЗАЛИ ЩО НЕ ПІДХОЖУ....:-) ТО Ж Я СВОЇ ПОСЛУГИ ПРОПОНУВАВ БАТЬКІВЩИНІ БАТЬКІВЩИНА ВІД НИХ ВІДМОВИЛАСЬ ТО ХАЙ І ЗАХИЩАЮТЬ ЇЇ ТІ ХТО СИДІЛИ ЦІ РОКИ НА ПАЙКАХ І ВІЙСЬКОВИХ ПЕНСІЯХ В 40 РОКІВ.... І НАСАМ КІНЕЦЬ НЕЩОДАВНО ПРОЧИТАВ ОГОЛОШЕННЯ, ЩО СБУ ПРОВОДИТЬ НАБІР ПІСЛЯ ПОДІЙ В ОДЕСІ Я ВИРІШИВ ВСЕЖ ЗАТЕЛЕФОНУВАТИ.... ТЕЛЕФОНУВАВ 2 ДНІ!!!! ПОСТІЙНО ЗАЙНЯТО...НІ БАКГАТОКАНАЛЬНОГО ТЕЛЕФОНА НІ ПЕРЕДЗВОНА....
Анонім до Анонім Показати IP 8 Травня 2014 00:28
Відкриваються нові цікаві факти про підготовку анексії Російською Федерацією Кримського півострова. Так від одного з колишніх співробітників СБУ Севастополя стало відомо, що за 2 дні до "кримського референдуму" багато севастопольських СБУшників і ВКРщиків були щедро обдаровані російською стороною квартирами в Севастополі. Про це повідомляє журналіст Роман Бурко у соцмережі Facebook, передає «Преса України». «Зокрема, багато з них отримали квартири в районі вул. Степаняна (Севастополь). Тепер на будівлі, де раніше висіла табличка СБУ, висить новий лейбл "ФСБ Росії". Цікаво, як оцінювати дії працівників даної структури - чи то вони зрадники України, чи то "заслані козачки", які отримали заохочення від своїх господарів за успішну операцію по "віджимання" Криму? При будь-яких варіантах звучить раціональне питання: як в спецслужбу, що відповідає за державну безпеку в регіоні, де настільки велике зіткнення нац. інтересів могли набрати всіх, як на підбір, зрадників чи агентів ФСБ?», - пише журналіст. На його думку, сьогодні також питання термінової чистки кадрів повинно стояти на порядку денному у всіх регіонах України, а особливо в місцях, де російські спецслужби і сепаратисти організовують заворушення і терор.
Дід Панас до Анонім Показати IP 8 Травня 2014 00:53
Є повідомлення що хунта Кєва була згодна віддати Крим офіційно, правда потім представники США заборонили це робити.
нелучанин до Анонім Показати IP 8 Травня 2014 10:39
значна частина СБУ за бандюковича були агентами ФСБ. та й сам бандюкович був агентом ФСБ
Анонім до нелучанин Показати IP 8 Травня 2014 12:12
колись ФСБ та СБУ були однією структурою - КГБ. Щось не так? Люди спочатку міряють, обдумують, а потім ріжуть, або не ріжуть. А в нас ріжуть, а потім думають, а якби не там відрізати, або не різати, або не так різати... Та й взагалі, якщо людина чесна та порядна, то їй жодна спецслужба по барабану!
Свет Показати IP 8 Травня 2014 00:48
http://nedelya-ua.com/articles/pochemu-rekomendacii-mvf-obrecheny-na-proval
таксист Показати IP 8 Травня 2014 02:49
агов творці кримінальних справ схаменіться як взяти за ж*пу чинушу щос****див міліон то ви б***те а поліщука вжучити то мастаки
До всіх хто підтриму Показати IP 8 Травня 2014 09:33
От, які ми Українці. ТІльки язиками ляпати можемо і один одного поливати брудом, а коли потрібно виконати свій ОБОВЯЗОК то всі як миші по норам. Про те, що кожен з нас має те чи інше право всі кричать на повне горло- Я МАЮ ПРАВО. Шановні, А ВИ ПОЧИТАЙТЕ СВОЇ ОБОВЯЗКИ. Сьогодні Він зрадив Державу, Завтра, зрадить сімю та родину, а після завтра буде вбивати своїх же, аби спастися самому. Хто тоді Він??? Герой??? Чи злочинець??? Пишете, а чому той не пышо, а чому цей? З таким відношенням - завжди будемо рабами.
? до До всіх хто підтриму Показати IP 8 Травня 2014 12:17
А те що його спочатку зрадила Держава? Це простити чи як? Буде порядна держава, то й відразу всі захочуть її захищати, а захищати ворів та бандюків один від одного потреби в народу немає! ФАКТ!!!
Гость Показати IP 8 Травня 2014 09:37
Правильно зробив.Кого захищати,яку Вітчизну, В нас вона є.Це ці злодюги і ворюги,чинуші багатії,Єеремеєви, Пустоцвіти і т.д.Хай їх дітки валять і захищають.Ні один не пішов і не підставив жопу в на Донбас.Афганістан ми також йшли Вітчизну захищати, а чи один можновладець свого синка туди дав.Ні всі полішуки захинули,дітки ,де був один син і цього забрали та вбили.Яценюка,Турчинова синків туди,а також наши всіх чинуш і мільярдерів,злодюг туди.Яка Вітчизна, яка поробила нас рабами і злидарями, де ніщинська пенсія і зарплата.А самі далі сидять в кріслах,при посадх ці ж самі і крадуть далі.Скоро подавлять всі.
Дизинтир Показати IP 8 Травня 2014 10:13
Мужика шкода! А суддю ні! Вони, що не призивного віку? Мають імунітет?!!! І цікава колізія, два роки відстрочка?! а якщо людина перебуває під криміналом, значить не може служити в армії та захищати, як каже смерть з косою: А Л І Г А Р Х І В!!! Закони як і ріщення украйни, як завжди тупі і непродумані! ГАНЬБА!!!
Гумка Показати IP 8 Травня 2014 10:21
А яби до війська послала тих наглих морд, які штурмують кожного дня секонд-хенди. Їх там буває до 25-30 осіб якраз ну дуже призовного віку. Підвезли зондер - команду, у вигляді правого сектору та представників військомату і погрузили у воронки та на передову торби для базарників набирати.
ja Показати IP 8 Травня 2014 19:40
на захист батьківщини повинні йти всі мобілізовані.а ні ,то під суд ! слава україні !
Юрій Показати IP 10 Травня 2014 13:29
А я піду сам доброволцем тоді, коли побачу, що Гузя, Данильчука, Пірожика, Пащенка, Козюру, Бондара призвуть і відправлять на передову, чесно кажу сам піду проситись у віськомат... а до того пішли всі на ....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus