USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Тролейбусники Луцька знову страйкують

12 Травня 2010 10:42
Луцьке підприємство електротранспорту вранці, 12 травня не розпочало роботи – працівники оголосили страйк і вимагають виплати зарплати з січня по квітень 2010 року.

Як розповів директор ЛПЕ Костянтин Патракеєв, підприємство постійно знаходилося у передстрайковому стані. «Допоки не вирішено питання повного відшкодування витрат на пільгові перевезення, питання рівномірного вчасного і повного надходження субвенцій, а відтак - своєчасної і повної виплати зарплати – допоки існує напруга на підприємстві» - зазначив він.

Вранці, 12 травня на підприємство прибув заступник луцького міського голови Петро Гоцалюк, аби провести нараду з директором підприємства. Як стало відомо, за графіком перерахування компенсацій за пільгові перевезення підприємствам електротранспорту 5 травня з державного бюджету для ЛПЕ мало надійти 2,8 мільйона гривень на відшкодування пільгових перевезень.

«Ми чекали гроші… П’ятого, я, звичайно, не сподівався, і надія у нас ще не вмерла що ми їх отримаємо» - сказав Патракеєв. Він зазначив, що не знає про причини затримки коштів. «Графік не виконується. З яких причин – ми не знаємо. Чи то немає грошей чи то немає можливості. Може через те, що було багато вихідних…» - припустив Патракеєв.

Станом на 11 травня працівникам підприємства лишалося виплатити близько 320 тисяч заробітної плати тільки за грудень. А оскільки місячний фонд оплати праці на підприємці становить не менше 1,5 мільйона гривень, а зарплата не виплачується з січня, то, виходить, що працівникам заборгували не менше 6 мільйонів гривень.

Патракеєв і Гоцалюк запевняють, що на підприємстві проходить запланована реорганізація. «Ми не тільки вибиваємо гроші: . Підприємство робить те що мало робити. Реорганізовуємо структуру…Ми сьогодні маємо скорочення фонду оплати праці – з 1 мільйона 900 тисяч гривень ми вийшли на один мільйон 500 тисяч. Доходи виросли порядка відсотків на 20. Але власними коштами ми не перекриваємо тих витрат» - сказав Патракеєв.

Представники страйкового комітету запевняють, що страйк безстроковий – до того часу, поки не будуть задоволені вимоги працівників – виплатити зарплату з січня по квітень 2010 року.

Нагадаємо, це вже четвертий страйк тролейбусників за півтора року. Примітно, що рівно рік тому, 12 травня 2009-го працівники Луцького підприємства електротранспорту теж не вишли на роботу, вимагаючи заборговану зарплату.

Наступного разу робітники депо страйкували 13 жовтня - тоді тролейбусники оголосили безстрокову акцію непокори. Лучани зосталися без дешевого громадського транспорту на два тижні.

А 27 січня нинішнього року тролейбусники втретє зважилися на страйк - оголосили, що не вийдуть на роботу із 16 лютого. Лише завдяки поступкам працівників депо та частковому погашенню заборгованості із зарплати вдалося уникнути зупинки тролейбусів.

Довідково:

На підприємстві працює більше 700 працівників. Працює 75 тролейбусів і 50 автобусів. Одночасно на маршрутах працює близько 80 одиниць транспорту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
TFA Показати IP 12 Травня 2010 11:16
77 одиниць тролейбусів, з яких на лінію виходить лише половина...
Матрос Показати IP 12 Травня 2010 11:59
Тимошенко виділила в кінці 2009 року для тролейбусників майже три мільйони гривень. Патрикеєв пустив їх куди завгодно, але не на оплату праці людей: на оплату електроенергії, податків, на лізинг і т.д. Тоді Патрикеєв звинувачував у всьому Тимошенко. А зараз виходить, що Янукович не при ділах. Субвенції Тимошенко виділила аж по лютий включно. Ось нехай Янукович, за якого так агітував Патрикеєв, і виділить субвенції за березень та квітень. Чи поматросив Янукович тролейбусне депо, вони за Тимошенко не проголосували, а зараз він їх бросив. От брехло разом із своїм Патрикеєвим.
Doris Показати IP 12 Травня 2010 12:03
До яких пір будуть їздити по Луцьку ганебні та смердючі старі тролейбуси? Подяка Шибі!
Інспектор Показати IP 12 Травня 2010 12:32
Ганьба міській владі. Підприємство електротранспорту належить до комунальної власності, і повино безперебійно надавати послуги для мешканців Луцька. Поки вони страйкують - приватні перевізники набивають кишені.
Ласковая Показати IP 12 Травня 2010 16:02
А що залишається бідним працівникам ( і в прямому і в переносному розумінні цього слова, впасти прямо в тролейбусі від голоду. Зробили б адресну допомогу пільговикам на проїзд, бо інакше нічого не зміниться. Я скоро з ними теж страйкувати піду. Бо коли запихаються усі в маршрутку і топчуться по мені, то я від цього не в захваті. Щастя, якщо доїзджаєш до роботи в цілих колготках.
OrestN Показати IP 12 Травня 2010 16:34
Хтось хоче і тролейбусне підприємство порізати як і багато подібних фірм, тільки хто?
OrestN Показати IP 12 Травня 2010 16:35
Ганьба міській владі. Підприємство електротранспорту належить до комунальної власності, і повино безперебійно надавати послуги для мешканців Луцька. Поки вони страйкують - приватні перевізники набивають кишені. Тоді така влада нехай йде у відставку! Скоро лучани будуть цього домагатися, якщо ситуація не вирівняється!
sragul Показати IP 12 Травня 2010 17:19
можна було б як мінімум зроюити проїзд пенсіонерів платним - хоча б 50 копійок. а то вони їздять щодня хрєн зна куда - з центра, в центр - просто катаютья. так би не було такої ситуації
Ласкавий Показати IP 12 Травня 2010 21:40
Ласковій. То як там вас у маршрутках топчуть, що аж колготки рвуться? Якщо можна, то про це детальніше. Яким ви маршрутом їздите і в скільки, потопчемось разом,щоб аж колготки в клоччя.
нго Показати IP 13 Травня 2010 11:56
Не "наступного разу", а минулого разу. Писаки-журналіти з істфаку та філфаку!
Hunter Показати IP 13 Травня 2010 23:48
Для чого чого тролейбуси. Всі на бігові доріжки!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus