USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У «палаці щастя» на Волині з людей здирали гроші

13 Червня 2013 12:34
Працівники Іваничівського РАЦСу на Волині стягували зайві кошти при наданні послуг громадянам.
Про це IA ZIK повідомила прокурор району Людмила Герасимчук.

Прокуратура Іваничівського району перевірили додержання вимог законодавства у діяльності відділу РАЦС Іваничівського районного управління юстиції щодо правомірності справляння плати за надані послуги.

Під час перевірки виявили непоодинокі порушення вимог законодавства.

Так, згідно з законом, надання платних послуг повинно здійснюватись за бажанням та письмовою заявою фізичної особи. Працівники відділу державної реєстрації актів цивільного стану зобов’язані попередити фізичну особу про вартість послуги. Однак, працівники РАЦСУ такі вимоги належно не виконували.

Зокрема, громадяни не були проінформовані про те, які саме послуги вони оплачують та не знали, що написати ту чи іншу заяву в установі можна самостійно, не сплачуючи коштів за її написання працівником РАЦСу.

Також встановили факти, коли у відділенні РАЦСу при безкоштовній послузі реєстрації дитини без обряду «Народження» громадянам надавали рахунки для оплати.

Не роз’яснювалось і те, що видача свідоцтва про шлюб без проведення обряду може бути безкоштовною.

Окрім цього, згідно з тарифами, які встановлені у РАЦСі, послуги «Обряд шлюбу у великому обрядовому залі» та «Обряд шлюбу у малому обрядовому залі» коштують 300 грн та 150 грн відповідно. У відділі ж РАЦС Іваничівського РУЮ наявний лише один обрядовий зал, і всі обряди проводилися лише в ньому, однак, за різними тарифами.

Таким чином, службовими особами відділу РАЦС Іваничівського РУЮ допускалися грубі порушення вимог статті 11 Закону України «Про адміністративні послуги», згідно якої визначено порядок справляння плати за надання адміністративних послуг та заборонено стягнення не передбачених законом платежів за їх надання або вимагання сплати будь-яких додаткових коштів.

На виявлені порушення прокуратурою району начальнику Головного управління юстиції у Волинській області внесено подання.

Начальника РАЦС Іваничівського РУЮ притягнуто до дисциплінарної відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus