USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У загибелі Качинського поляки звинувачують Москву

12 Квітня 2010 18:06
Деякі офіційні особи в Польщі звинувачують Росію в загибелі президента Леха Качинського і всіх представників польської делегації в авіакатастрофі під Смоленськом.
"Я звинувачую Москву", - заявив в інтерв`ю виданню Nasz Dziennik депутат партії "Право і Справедливість" (PiS) Артур Гурський, коментуючи нову Катинську трагедію, передає INTV.

"Я практично впевнений, що росіяни нас обманюють", - сказав він, і звернув на те увагу, що "у російської сторони вже немає сумнівів, що в катастрофі винен пілот, який міг зробити помилку, або навіть сам президент Лех Качинський, який дуже наполегливо хотів взяти участь у катинських заходах".

"Якщо зібрати разом всю інформацію, що поступає, навіть якщо вона відноситься до різних можливих сценаріїв, а також взяти до уваги наміри росіян, можна (хоча і без стовідсоткової впевненості, так як зараз ще немає очевидних доказів) сказати, що Росія в деякому сенсі відповідальна за цю катастрофу, за цю нову Катинь", - вважає польський політик.

За його словами, безпосередньо перед посадкою повинна була скластися ситуація, яка призвела до цієї трагедії. "З`явилися дві версії подій, і кожна з них вказує на можливу роль російської сторони. І, безсумнівно, Москва несе також моральну відповідальність за цю катастрофу. Ясно одне: невідомих факторів стає все більше", - підкреслив Гурський.

"Я боюся, що ми можемо ніколи не дізнатися правди", - заявив депутат.

При цьому він висловив думку про те, що, "ймовірно, росіяни хотіли перешкодити Качинському взяти участь у суботніх заходах, щоб їхній ранг та послання не затьмарили того, що відбулося кількома днями раніше".

"Зрозуміло, що президент Качинський не встиг би на церемонію в Катині з Мінська, а тим більше з Москви, тоді вони не мали б офіційного рангу і не відтінили б своїм змістом російське послання, зроблене раніше. Отже, ця диверсія, якщо в росіян справді були такі мотиви, мала політичний вимір. Не будемо забувати, що від нас пішов справжній польський патріот, який не боявся займати тверду позицію щодо Росії, який хотів вести політику партнерства, а не вассальства", - підкреслив депутат.

У зв`язку з цим Гурський нагадав, що "одразу після аварії, а це ж військовий аеродром, так що справа проста, на поширення інформації про катастрофу була накладена заборона".

"Вони намагалися взяти її під свій повний контроль. Нікого не пускали до уламків, а у журналістів, які очікували приліт літака, вилучали аудіозаписи, стирали знімки у фотоапаратах, а мобільні телефони деяких мереж раптом перестали працювати. Принаймні, до нас дійшла така інформація. Звісно, ця блокада не була непроникною, але всі повідомлення, які офіційно передавала російська сторона, повністю контролювалися спецслужбами. І ще російські запустили свою пропагандистську машину, свою версію події, яку підхопили і деякі польські ЗМІ, яким така версія зручна", - підсумував польський політик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
VSC Показати IP 12 Квітня 2010 18:22
Доля правды в его словах есть. Возможно и немалая доля. Нарушений со стороны служб аэропорта довольно много, плюс отсутствие современного радионавигационного оборудования. Ведь пилотов можно было побудить к ошибочным действиям. Скорее всего правды мы не узнаем.
Руди Прыгала На Батуте И Потерялась! Показати IP 12 Квітня 2010 18:35
"Деякі офіційні особи в Польщі звинувачують Росію в загибелі президента Леха Качинського і всіх представників польської делегації в авіакатастрофі під Смоленськом." Трохи заголосно сказано, не вважєте? Один депутат - не офіційні особи, а особа...
ViP Показати IP 12 Квітня 2010 20:38
Не мелите чепуху! Кто разбирается в авиатехнике, такое "морозить" не будут! Предупреждали три раза идти на запасной аэродром - кто мешал? Вы перевозите первых лиц государства...??? Сильный туман...? Это россияне его напустили?! Перед ТУшкой Качинского сел ЯК-40 с польской делегацией - но не сравнивайте ЯК и ТУ - габариты не те. А вот политикам и журналистам... - жатва, хоть и горькая трагедия... Побойтесь Бога!!!
Влад Показати IP 12 Квітня 2010 21:23
Вот и первый обсиратель полетел на Россию,а траур у панычей только начался.А еще нашлись умники про "проклятое место" загавкали.Кто же его проклял-то? Господу видней.А еще этот пан недавно присваивал Исусу Христу звание почетного короля Польши.Пациент желтого дома,вопросов не имею.
* Показати IP 12 Квітня 2010 21:53
Тоже нашли ещё кого цитировать. Гурский известен своими провокационными ультраконсервативными и даже расистскими высказываниями. Так, в конце 2006 года он выступил с инициативой присудить Иисусу Христу статус почетного короля Польши. В ноябре 2008 года, когда Барак Обама выиграл президентские выборы в США, Гурский назвал его черным мессией новых леваков и добавил, что «его победа означает конец цивилизации белого человека». В результате польский парламентский комитет по вопросам этики обязал его публично извиниться перед новоизбранным президентом США.
Читач Показати IP 13 Квітня 2010 00:29
Цікаво:версію депутата Сейму Польщі про вину Росії в авіакатастрофі на волинському сайті спростовують виключно російською мовою. Вітаю ВН, вас читає ФСБ
Приїхали Показати IP 13 Квітня 2010 09:46
І чого це майже всі коменти по-російськи? Невже рос. спецсужби коментують? Уже й до Волинських новин добралися.
VSC Показати IP 13 Квітня 2010 10:21
to VIP. Один вопрос, вы лично слышали, как их предупреждали ТРИ раза? Не стоит верить СМИ, особенно российским. Я не сторонник конспирологии, но верить СМИ, это себя не уважать.
Ладомир Показати IP 13 Квітня 2010 13:11
А хоч би й так, то що хто зробить Ращці? До чого ця вся пилюка? Припустим винні ФСБ, що з того??? Вся історія закінчится за круглими, квадратними чи трикутними столами і все, а тих людей вже нема, вже це історія.
))) Показати IP 13 Квітня 2010 14:42
Один вопрос: а ни хрена Рашке мочить Президента какой-то небольшой европейской страны? Я вас умоляю. В целом меня сообщение о Гурском обрадовало до невероятности: оказывается, не только у нас му№аков полно. Чмо уже строит карьеру на еще не остывших костях. Интересно, почему его в ту поездку не взяли. Наверное, тоже ценили по заслугам. Сомневающимся: все разговоры экипажа и диспетчеров фиксируются. Может быть, ФСБ еще и черный ящик подменить успеет? Чтобы "ложь расейских СМИ" не всплыла, да ))) идиоты ((( на русском пишу из принципа, в спецслужбах не работаю )))
VSC до ))) Показати IP 13 Квітня 2010 15:43
А вы надеетесь услышать запись разговора в кокпите? Такие файлы в нете не валяются.
VSC до ))) Показати IP 13 Квітня 2010 15:53
Зачем мочить? А так просто, из мести. Тоже вариант.
Elen Показати IP 10 Квітня 2011 12:46
Москалі добре вміють робити паскудство, а звинувачувати інших. У цьому вони НЕПЕРЕВЕРШЕННІ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus