USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Українець, який вижив у Пакистані: це було сплановане вбивство

25 Червня 2013 09:01
Українець Михайло Колотушкін розповів про деталі жахливої ночі та про своє теперішнє перебування в Ісламабаді, - повідомляє ТСН.

Українець Михайло Колотушкін, який перебував у міжнародній групі альпіністів в ніч нападу пакистанських терористів, розповів про деталі жахливої атаки.

Михайлові пощастило: в ту ніч він перебував у таборі, який знаходився вище від основної, базової зупинки альпіністів. Він розповів, що терористична атака була спланованим вбивством всіх іноземців, до яких могли добратися вбивці.

«О шостій вечора відбувся останній зв'язок із нашою командою в базовому таборі. Ми обговорили плани на наступний день та оголосили відбій до дев'ятої ранку. Потім з'явилися озброєні люди. Їх було не менше десяти. Погрожуючи автоматами, вони витягували людей із палаток. Потім були розмови: звідки вони, яка країна, яка віра. Коли вони бачили, що людина не місцева, вони її вбивали. Так вони прочесали весь табір», - розповів українець. Бандитам не потрібні були гроші. Вони просто прагнули вбити іноземців.

«Вони не хотіли грабувати. В таборі було багато цінних речей: супутникові телефони, гроші, фотоапарати. Там були речі 60 альпіністів. Якби це було пограбування, вони могли б забрати та піти. Їх би ніхто не зупинив. Це була спланована акція, з ціллю залякати», - поділився альпініст. На даний момент всі українці, які залишилися живими, перебувають в Ісламабаді. Речей у них поки що немає, вони продовжують ходити в тому, в чому спустилися з гір.

«Я зараз у шльопанцях та в тому одязі, в якому спустився з шести тисяч. Речі доставлять, мінімум, за три дні. Нас евакуювали дуже швидко. Але наші речі будуть відправляти з носіями. Це гірський район, там немає доріг, лише стежки. Наші речі перенесуть в найближче місто, звідки на авто відправлять в Ісламабад. Я оцінюю це в три дні», - розповів Михайло. Тим часом, Пакистан підтвердив свою готовність взяти на себе витрати з доставки загиблих українців на Батьківщину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олежик Показати IP 25 Червня 2013 09:15
Будьмо толерантними. Замість того щоб осуджувати давайте запросимо їх до нас навчатись/працювати. Ну й що, що вони застосують набуті знання для вбивства - головне толерантність!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus