USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Варшавку» лишили власникам, однак торгувати і досі заважають. ВІДЕО

8 Серпня 2013 10:15
Завокзальний ринок таки залишили у власності облспоживспілки. Однак, вільно торгувати не вдається й досі.

Завершився розгляд справи за позовом Луцької міської ради до Волинської спілки споживчих товариств про розірвання договору оренди та повернення у власність громади земельної ділянки, яка нині частково обслуговує Завокзальний ринок, - повідомляє ТРК «Аверс».

Нагадаємо, два місяці тому на сесії міської ради депутати прийняли рішення розірвати зі спілкою довгостроковий договір оренди, через те, що остання не виконує його умов. Зокрема, відмовляється укладати договори суборенди із підприємцями, які вже багато років торгують на ринку. Волинський господарський суд поставив у цій справі крапку.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЛУЦЬКА МІСЬКРАДА ЗАБИРАЄ У ОБЛСПОЖИВСПІЛКИ НАЙБІЛЬШИЙ РИНОК

На розгляд справи за позовом міської ради прийшли підприємці Завокзального ринку. Вони вимагали, аби їх залучили у якості третіх осіб. Адже, від перебігу справи напряму залежить доля їхньої подальшої господарської діяльності. Адже, облспоживспілка відмовляється здавати у суборенду торгові площі окремим базарникам. Утім, суддя Костюк відмовила у клопотанні. У залі суду бізнесменам дозволили перебувати лише у якості слухачів, тобто їм заборонили висловлювати свої думки стосовно розгляду справи.

Суддя заслухала обидві сторони та прийняла рішення - не розривати договір оренди між облспоживспілкою та міською радою. Юристу муніципалітету порадила бути більш уважною при укладанні подібних договорів. Мовляв, у папері не передбачено, до якої пори спілка має укласти із бізнесменами договори суборенди, а ще не вказано термінів інвентаризації ринку. А тому звинуватити облспоживспілку у невиконанні цих вимог, за відсутності терміну їх виконання неможливо. Найгостріше на таке рішення відреагували підприємці. Вони не приховують свого обурення.

Чи буде міська рада апелювати рішення, суду поки не відомо. Як розповіла юрист, - це вирішуватиме Луцький міський голова Микола Романюк.

До слова, облспоживспілка програла усі справи за позовом до підприємців, у яких вимагала звільнити торгові площі від металевих торговельних конструкцій. Хоча, рішення було на користь бізнесменів, втім торгувати їм і далі заважають, - скаржаться базарники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ViNaPa Показати IP 8 Серпня 2013 15:01
Прийшли тільки ті, з ким розривають договори, а всі інші торгаші - побратими вирішили тихенько сидіти і не рипатись.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus