USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Волинcькі митники виявили факт незаконного експортування пиломатеріалів

17 Лютого 2009 13:06

Факт  незаконного  вивезення  з  України  понад 326 метрів кубічних пиломатеріалів  виявили  працівники  Волинської  митниці. Про це 17 лютого повідомляють «Волинські Новини».

Громадянин  України, приватний  підприємець, упродовж 2006 року   експортував до Англії  пиломатеріали. У результаті  перевірки, проведеної  нещодавно працівниками Служби митної варти та організації боротьби з порушеннями митного законодавства, було встановлено, що для здійснення  експортних операцій приватний  підприємець подавав до  митного оформлення  документи, одержані  незаконним  шляхом, та  такі, що містять неправдиві дані.
Зокрема, працівники митниці встановили, що сертифікати про вміст  радіонуклідів  радіологічною лабораторією експортеру цих  пиломатеріалів не видавалися.
Більше того, сертифікати за такими номерами цією лабораторією видавалися іншим  підприємцям на законних  підставах. Окрім того, неправдива інформація про проведення  радіологічних  досліджень містилася у екологічних деклараціях та у CMR, які  підприємець подавав до митного контролю.
За фактом незаконного переміщення  пиломатеріалів відповідно до статті 152 Митного  кодексу України працівники митниці склали  протокол про порушення митних  правил.
За інформацією прес-центру Волинської митниці, загальна вартість пиломатеріалів складає 152,5 тисячі гривень. Ступінь відповідальності підприємця за вчинене правопорушення визначить суд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 17 Лютого 2009 18:15
Майбуть хабаря не отримали митники, тож мусили "виявити"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus