USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські прикордонники затримали українця та білоруса із 11 тисячами пачок контрабандних цигарок. ФОТО

19 Травня 2009 16:06
Начальник відділу прикордонної служби «Піща» та дільничий інспектор прикордонної служби у рамках участі у проведенні спільної спеціальної прикордонній операції «Кордон - 2009» на напрямку Томашовка (Республіка Білорусь) – Пулемець (Україна) силами відділу прикордонної служби «Піща» на відстані 5 метрів від державного кордону затримали громадянина Білорусі (зі слів, без документів) на автомобілі «Ауді – 100» без реєстраційних номерів з вантажем цигарок та громадянина України на гужовій підводі. Про це 19 травня повідомляють «Волинські Новини».
За інформацією начальника прес-служби – прес-секретаря начальника Луцького прикордонного загону майора Олега Личковського, 18 травня 2009 року начальник відділу прикордонної служби «Піща» від дільничного інспектора прикордонної служби отримав інформацію про можливе переміщення товарів поза пунктом пропуску на напрямку Томашовка  – Пулемець. З метою реалізації інформації відправили «Прикордонний патруль».
Після прибуття та розміщення на ділянці наряду, приблизно о 18.40 на вказаному напрямку і боку Білорусі до держаного кордону під’їхав автомобіль «Ауді – 100», у якому невідомі особи здійснювали спостереження за територією України.
 
Приблизно о 20.05 до меліоративного каналу, який проходить паралельно лінії державного кордону, із боку України, прибули невідомі на гужовому транспорті, завантаженому картонними ящиками. Після чого автомобіль «Ауді – 100», перетнувши державний кордон під’їхав до меліоративного каналу та зупинився напроти гужової повозки. У подальшому, спільно з особами з гужової повозки, почалося перевантажування картонних ящиків у автомобіль через меліоративний канал.
Старший оперативної групи жестом подав команду водію на зупинку автомашини, але водій не відреагував на вимогу прикордонника та продовжував рух в напрямку державного кордону направивши при цьому автомобіль на молодшого прикордонного наряду, створивши загрозу життю та здоров’ю прикордонника. Прикордонник здійснив три попереджувальних постріли в гору з пістолета Макарова. Водій автомобіля оцінив ситуацію та побачив, що на напрямку руху автомобіля створені перешкоди – зупинився на відстані 5 метрів від державного кордону, після чого його затримали.
Затриманими виявилися громадянин України – 33-річний  житель села Пулемець Шацького району Волинської області та громадянин Білорсії – 25-річний житель селища Томашовка Брестського району Брестської області (зі слів).
Прикордонники вилучили у затриманих автомобіль «Ауді – 100», кольору сірий металік, коня з гужовою підводою, 22 ящики сигарет «Классік», (приблизно 11 тисяч пачок) та радіостанцію марки «Кенвуд». Окрім того, у чоловіків вилучили шість мобільних телефонів, які використовуються.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus