USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За контрабанду «косяка» поляка хотіли «закрити» на 2 роки

18 Червня 2013 16:05
Два роки в українській в’язниці міг провести 26-річний громадянин Польщі, в якого на кордоні вилучили аж 0,64 грама «особливо небезпечного наркотичного засобу канабіс».
Про це йшлося 18 червня під час розгляду кримінальної справи в Апеляційному суді Волинської області.
Молодому поляку Даніелю інкримінували контрабанду наркотиків. Мовляв, він у січні цьогоріч через митний пост «Ягодин» намагався провезти до України «особливо небезпечний наркотичний засіб канабіс». Партія контрабандного дурману була «чимала» - 0,64 грама (в одному «косяку» – 0,5 – 1 грам коноплі).
Даніель свою провину визнав повністю та сприяв розкриттю злочину, сподіваючись на м’якше покарання. Зрештою, і під час досудового слідства до нього у вигляді запобіжного заходу застосували заставу.

Але вирок Любомльського міськрайонного суду виявився несподіваним для громадянина Польщі: 2 роки реального тюремного терміну та конфіскація майна (насамперед автомобіля «Opel Vectra»).

Тож Даніель оскаржив цей вирок до Апеляційного суду Волинської області. Адвокат Валерій Таргоній надав служителям Феміди низку документів. Зокрема за молодого поляка вступилися в Генеральному консульстві у Луцьку, а також надійшли довідки з Польщі про поганий матеріальний стан його родини.

Мама Даніеля потребує постійного догляду через онкозахворювання, а молодший брат є студентом-першокурсником. Суд долучив ці документи до матеріалів кримінального провадження.
«Я вже три місяці перебуваю за ґратами. Це переконало мене, що так більше робити не треба», - зізнався Даніель.

Його адвокат додав, що молодий поляк перевозив не «якийсь амфетамін», а значно легший наркотик у незначній кількості і для власного споживання.
Тож засуджений і захист просили суд обрати м’якшу міру покарання – штраф.

Натомість представник прокуратури Петро Місюк заперечив проти задоволення апеляційних вимог. Він нагадав, що скоєний злочин належить до категорії тяжких. Мовляв, суд першої інстанції і так врахував низку пом’якшуючих обставин. Тож поляку «впаяли» реальний термін ув’язнення у два роки, тоді як мінімальна санкція статті передбачала 5 років позбавлення волі.

Однак колегія суддів судової палати із розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Волинської області таки повважала кару занадто суворою. Тож суд ухвалив обмежитися конфіскацією майна (насамперед – автомобіля) та штрафом розміром у 25 тисяч гривень.

Даніеля звільнили з-під варти в залі суду. Ухвала Апеляційного суду набрала законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржена в касаційному порядку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Юра Показати IP 18 Червня 2013 16:50
а чому не смертна кара? ідіоти
Читач Показати IP 18 Червня 2013 17:21
Посто автомобіль комусь із таможенніків сподобався. Все інше - діло техніки.
Факт до Читач Показати IP 18 Червня 2013 19:06
+1000%

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus