USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

«Забирайтесь, убивці»: в Бейруті жорсткі сутички, протестувальники захопили будівлю МЗС

8 Серпня 2020 19:32
Тисячі людей зібралися 8 серпня на центральній площі Бейрута, щоб вшанувати пам'ять загиблих під час катастрофічних вибухів декілька днів тому. Мітинги переросли в жорстокі сутички з поліцією, які відкрили вогонь в людей.

За попередніми даними в центрі Бейрута зібрались понад 5 тисяч людей. Люди вже захопили будівлю МЗС. Згодом туди увірвались військові та відкрили вогонь по людях. Про це повідомляє 24 канал з посиланням на Al Jazeera.

Перші протестні настрої у жителів Бейрута проявилися, коли до міста прибув президент Франції Еммануель Макрон. Він обіцяв надати допомогу ліванському народу. Під час візиту його супроводжували розлючені діями влади люди.

Читати ще: Гірше за війну. Що відбувається в Бейруті після вибуху та чому це фатальне потрясіння для Лівану

Протестувальники вимагають одного – відставки керівництва країни. Люди засудили чиновників, яких звинувачують у безвідповідальності та корумпованості, через що й сталася трагедія.

Учасники демонстрацій влаштовують підпали, громлять магазини, а також закидують силовиків камінням.

За даними місцевого відділення Червоного Хреста, під час сьогоднішніх заворушень постраждали 109 осіб.
Похорони загиблих у Бейруті тривають вже четвертий день

Поліція застосувала сльозогінний газ проти демонстрантів, які намагалися знести загородження, встановлені біля парламенту. Деякі протестувальники кидали каміння, лунали такі гасла, як "Народ хоче повалення режиму" і "Забирайтеся, вбивці!"
Ввечері 4 серпня в столиці Лівану Бейруті у порті прогриміли потужні вибухи. Відомо про понад 6 тисяч постраждалих та щонайменше 158 загиблих.

Надзвичайну ситуацію влада Лівану назвала катастрофою національного масштабу. Вибух у Бейруті залишив 300 тисяч людей бездомними, завдані збитки оцінюють у понад 3 мільярди доларів.

Причини вибуху досі встановлюються. Спершу повідомляли, що мовиться про займання піротехніки на складі в порту. Згодом влада і ЗМІ заявили, що вибух спричинили понад 2 700 тонн аміачної селітри, яку конфіскували 6 років тому.

Селітру вилучили з корабля російського бізнесмена Гречушкіна, за інформацією ЗМІ у 2014 році. Відтак вона весь час лежала у порту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Мабуть Показати IP 8 Серпня 2020 20:47
Майдан......
... Показати IP 9 Серпня 2020 08:10
І тут причетна Росія

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus