USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Оштрафували жителя Стобихівки, який не пустив дітей в аварійну школу

7 Листопада 2018 16:31
Волинянина, який бореться за будівництво нової школи у селі Стобихівка Камінь-Каширського району та не пускає дітей навчатися в аварійному приміщенні, оштрафували відповідно до рішення суду.

6 листопада у Камені-Каширському районний суд під час засідання виніс рішення про те, аби на 850 гривень оштрафувати жителя Стобихівки Сергія Сухацького.

Як зазначається, штраф чоловік отримав за адміністративне правопорушення, оскільки нібито не виконував свої обов’язки щодо виховання дітей. Також він буде змушений сплатити судовий збір у розмірі 300 гривень.

Як писав у мережі Facebook активіст Володимир Бут-Гусаїм, у Сергія Сухацького - шестеро дітей, має повагу серед громади, часто підтримував бійців АТО.

Надалі суд розглядатиме справи інших батьків, які також не пускали дітей навчатися в аварійну школу.
«У районі за часів диктатора Януковича і його сатрапа - Вовка, була аналогічна проблема з осівецькою школою. Як не дивно, але за те, що люди не пускали в знак протесту дітей на навчання, в ті страшні часи беззаконня їх чомусь не карали... Зараз за аналогічні дії суд оштрафував на 850 гривень плюс 300 гривень судового збору стобихівчанина, який в числі інших також не пустив свою дитину в аварійну школу. В часи найдемократичнішого, проєвропейського, безальтернативного Порошенка і не сатрапа, а у вишитій сорочці, полум'яного патріота, голови РДА, облдепутата від БПП (зокрема і від Стобихівки) Валерія Дунайчука. Савович, то он чого Ви в суд так сьогодні бігли, висопиливши язика... Щоб порішати, аби "холопи знали, як бунтувати наступного разу, да? В мене от тільки одне питання - ви там, царі, геть ох..ли? Чи себе безсмертними вважаєте? Розчаруватись доведеться. Гірше Янека, тьфу», - пише у мережі Facebook громадський активіст Богдан Пташник.

Нагадаємо, жителі села обурені бездіяльністю місцевої влади, яка вже понад 10 років не може розпочати будівництво нової школи, а до 1 вересня обіцяла зробити фундамент. Усі ці роки люди безрезультатно оббивають пороги чиновників. І вже 4 листопада батьки не пустили своїх дітей у школу.

Згодом селяни повідомляли про намір перекрити на знак протесту автошлях М-07 Київ-Ковель-Ягодин, і 5 листопада протестували, стоячи на узбіччі дороги.
«Сьогодні на запрошення батьківського комітету стобихівської школи відвідали славнозвісне село та поспілкувалися з батьками більше 250 дітей, які вже 2 місяці не ходять до школи. Так-так, це саме та школа, яку визнали аварійною та мали розпочати будівництво нової у 2018. І все б нічого, але тендер не оголошений і досі. Хоч для оголошення все є: розроблена нова проектно-кошторисна документація, яка пройшла експертизу в Києві. Ходять чутки, що і гроші передбачені в цьому році, а саме 1,5 млн грн. Батьки готові співфінансувати даний проект, кажуть, що вже зібрали 600 тис. грн. Ніби все добре і ніяких проблем не мало би бути. Але ж ні! Департамент Волинської обласної адміністрації, який має оголошувати тендерну процедуру, чомусь тягне!», – пише Володимир Бут-Гусаїм.

Громадський активіст каже, що на 250 дітей запропонували лише один автобус.

«На батьків тиснуть з різних сторін, аби вони возили дітей до сусіднього села (бездоріжжя причому між селами повне, та запропонований 1 автобус для понад 250 діток). З подачі Камінь-Каширської районної освіти поліція почала складати протоколи про адмінправопорушення, інкримінуючи батькам неналежне виховання дітей. Виявляється, законна вимога батьків, аби діти отримували якісну освіту у належних для цього приміщеннях, – це не належне виховання дітей!» – обурюється Бут-Гусаїм.

Як повідомляла Волинська Газета, розробили проект нової школи, вартість якого становить не 120 млн грн за цінами 2012 р., а лише 78 млн грн. Разом з тим, як повідомляв голова Волиньради Ігор Палиця, екс-очільник ОДА запевняв облраду, що у випадку, якщо проект розроблятиме конкретна львівська фірма, наближена до Мінрегіонбуду, то з Держбюджету будуть гарантовано виділені кошти на спорудження великого і дороговартісного освітнього закладу.

Натомість, як переконаний Ігор Палиця, коли б проект виготовляло волинське комунальне підприємство, котре спеціалізується на подібних роботах, то школа була б спроектована за ціною на 30-40 млн грн менше, що, врешті-решт, і зроблено.

26 вересня облрада виділила для спорудження школи 3 млн грн. Один мільйон скерували цільовим призначенням, решта – зарезервовані.

«Якщо з Києва ми отримаємо гарантійний лист, що, наприклад, за 2 роки з Держбюджету нам дадуть решту необхідних для будівництва школи коштів (орієнтовно 78-81 млн грн), ми їх використаємо. Якщо ж ні, то не бачу сенсу закопувати гроші волинських платників податків у черговий котлован, який за рік просто обсунеться», – сказав Ігор Палиця.

Як стало відомо, тендер на будівництво ЗОШ I-III ступенів в селі Стобихівка нині зрештою оголосили. Очікувана вартість будівництва становить 114,267 мільйона гривень. Аукціон розпочнуть 23 листопада. Передбачають, що будівництво буде завершене до кінця 2020 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
А Показати IP 7 Листопада 2018 17:58
"В часи найдемократичнішого, проєвропейського, безальтернативного Порошенка і не сатрапа, а у вишитій сорочці, полум'яного патріота, голови РДА, облдепутата від БПП (зокрема і від Стобихівки) Валерія Дунайчука. Савович, то он чого Ви в суд так сьогодні бігли, висопиливши язика... Щоб порішати, аби "холопи знали, як бунтувати наступного разу, да? В мене от тільки одне питання - ви там, царі, геть ох..ли? Чи себе безсмертними вважаєте? Розчаруватись доведеться. Гірше Янека, тьфу», - пише у мережі Facebook громадський активіст Богдан Пташник.", - хто вам сказав, що демократія, проєвропейськість, патріотизм - це анархія?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus