USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Через будівництво церкви луцький сквер не зруйнують, – Шиба

9 Червня 2009 09:55
Храм Хомської ікони Божої Матері будуть зводити на схилі, а не у сквері навпроти луцької гімназії №4. Про це сьогодні, 9 червня, під час прес-конференції розповів Луцький міський голова Богдан Шиба, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
За словами міського голови, у новозбудованому храмі зберігатимуться копія Хомської ікони Божої Матері. Окрім того, при  церкві планується облаштувати експозицію, присвячену холмщакам. «Храм будуватимуть на схилі. Тому сквер і фонтан залишаться», – підкреслив Богдан Шиба.
 
Як зазначив градоначальник Луцька, автор проекту храму ще не затверджений. Тому про терміни будівництва культової споруди говорити наразі не доцільно.
 
Нагадаємо, що 7 червня Патріарх Філарет освятив місце у сквері навпроти гімназії № 4 в Луцьку, де постане храм Холмської Ікони Божої Матері.
 
«Я освятив місце, де буде побудований храм на честь Холмської ікони Божої Матері. Це дуже добре, і добре не лише тому, що буде ще один православний храм у Луцьку. Цей храм буде єднати українців, які вийшли із Холмщини, і тих, які залишилися в Польщі. І тому побудова цього храму буде мати велике миротворче значення, значення об’єднання українців за кордоном і в Україні», – розповів під час прес-конференції Патріарх Філарет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus