USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські правозахисники вимагають відставки прокурора області

6 Травня 2009 18:42
Очільники семи правозахисних та громадських організацій краю підписали заяву до Президента Ющенка, Генпрокурора Медведька та спікера Литвина з громадським поданням про звільнення з органів прокуратури Андрія Гіля. Про це йшлося сьогодні, 6 травня, під час прес-конференції в Народному Домі «Просвіта», – повідомляє репортер «Волинських Новин».
За словами голови Волинської правозахисної групи Степана Василюка, зараз між ВПГ та прокуратурою області склалися непрості стосунки. З одного боку, правозахисники та правоохоронці начеб мають спільну мету – захист прав і свобод громадян.
«Однак не є секретом, що в Україні масово і системно застосовується катування до ув’язнених, докази добуваються шляхом порушення норм законодавства», – розповів пан Василюк.
Він додав: «Ми хочемо, аби правосуддя було правосуддям, а прокуратура виконувала функції, передбачені законом».
Натомість прокурор Волинської області Андрій Гіль, стверджують у заяві правозахисники, в одному з інтерв’ю чинить тиск на суд, називаючи злочинцями ще до прийняття рішення судом.
Тому представники громадських та правозахисних організацій вимагають «негайного звільнення А.І. Гіля з органів прокуратури України».
Окрім того, за даними Волинської правозахисної групи, торік (порівняно із 2007-м) суттєво зросла кількість скарг волинян на правоохоронні структури до центральних органів влади. Однак значно менше, ніж раніше, мешканці Волині стали звертатися до ОДА і обласної ради.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 7 Травня 2009 11:48
Василюк-хабарник, за собою хай дивиться. Або за молодими дівчатами і платить аліменти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus