USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Антибіотики треба заїдати цукром, – вчені

12 Травня 2011 15:17
Заїдати ліки цукром – не лише смачніше, а й корисніше.
У цьому переконалися науковці з Бостонського університету, – пише Українська правда із посиланням на The Telegraph.
Зокрема, антибіотики в поєднанні з цукром виявилися значно ефективнішими в подоланні такого захворювання як туберкульоз.
Лабораторні тести засвідчили: глюкоза та фруктоза роблять бактерії більш вразливими до медикаментозного лікування.
Нову «цукрову» стратегію дослідники перевірили також на бактерії Eschericia coli, яка зазвичай є причиною інфекцій сечовивідних шляхів.
Лише за дві години експерименту 99,9% резистентних бактерій було знищено. Без цукру ж застосовані ліки виявились цілковито неефективними.
Так само успішним виявився експеримент науковців із небезпечною бактерією Staphylococcus aureus, відзвітували науковці в журналі Nature.
Учені планують продовжувати своє дослідження, аби в майбутньому новий підхід можна було б застосувати для ефективнішого лікування туберкульозу.
За підрахунками Всесвітньої організації охорони здоров'я, щодня в світі від туберкульозу гине 4700 осіб.
«Нашою метою є підвищити ефективності вже існуючих антибіотиків, замість того, аби створювати інші, що може бути довготривалим та дорогим процесом», – зазначив дослідник Кайл Елісон.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus