USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Білосніжні сторінки у зошиті псують зір, – фахівець

4 Серпня 2011 14:52
Не варто обирати зошити із білосніжними аркушами, оскільки білими сторінки роблять за допомогою речовин, які є шкідливими для очей і призводять до погіршення зору.
Про це під час прес-конференції розповіла начальник центру сертифікації, стандартизації та випробувань легкої промисловості ДП «Укрметртестстандарт» Наталія Попова, – повідомляє УНН.
Крім того, фахівець нагадала, що 2007 року була відмінена обов’язкова сертифікація зошитів.
«З 2007 року вони переведені до продукції з низьким ступенем захищеності та підлягають обов’язковому декларуванню. Але за чотири роки ми не побачили жодних декларацій», – додала вона.
Попова також порадила батькам під час вибору зошитів для дітей вимагати у продавців декларації.
Вона радить, вибираючи зошити, звертати увагу на лінії, які повинні бути фіолетовими, зеленими, блакитними або сірими, чітко продрукованими, а горизонтальні лінії на суміжних сторінках мають зберігатись.
Також не повинні виступати скоби, а мають бути загнутими всередину, аби не травмувати дитину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
lektoriy Показати IP 4 Серпня 2011 15:17
Факт. Сліпучо-білі сторінки відразу здаються дуже привабливими, а потім від низ не лише очі, а й голова болить, втомлюваність підвищується.
Beautiful Days Показати IP 4 Серпня 2011 21:12
...Взагалі...зошити, підручники, рюкзаки які дітки носять на своїх плечах...зараз-це лише шкода, а не знання...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus