USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Чи справді в аптеках Луцька не відпускають безплатний інсулін

15 Вересня 2014 19:00
Начальника міського управління охорони здоров’я активісти ГО «Інсулін» змусили разом із ними відвідати одну з луцьких аптек, щоб встановити, чи справді батьки інсулінозалежних дітей не можуть отримати препарат «НовоРапід».

Питання про проблеми із отриманням необхідного для хворих на цукровий діабет дітей препарату обговорили під час прийому громадян з особистих питань у Луцького міського голови 15 вересня.

Зі слів голови ГО «Інсулін» Ірини Аксеновської, нещодавно декотрі зі батьків інсулінозалежних дітей не змогли отримати ліки у аптеці №65 у Луцьку. Так, вона та інші представники громадської організації стверджували, що отримати «НовоРапід» за безплатними рецептами у цій аптеці батьки інсулінозалежних дітей не змогли. Таким чином, їм доводиться позичати препарат у інших батьків.

Для того, щоб з’ясувати, чи відповідає це дійсності, запросили начальника управління охорони здоров’я міської ради Федора Кошеля. Він стверджував, що нарікання представників ГО «Інсулін» не відповідають дійсності. З його слів, в управління охорони здоров’я є цілковите порозуміння майже з усіма батьками інсулінозалежних дітей, окрім декількох.



Зі слів Федора Кошеля, одному із батьків інсулінозалежних дітей у аптеці №65 пропонували отримати одну дозу препарату замість п’яти, тому що решта препарату тоді зберігалася на складі, на що той не погодився.

Із твердженням посадовця категорично не погодилася Ірина Аксеновська, яка розповіла, що сьогодні до неї телефонувала мама інсулінозалежної дитини та говорила, що не може придбати інсулін, а це, мовляв, загрожує смертю дитині.

Перевірити, чи можна вільно отримати препарат «НовоРапід» у аптеці, представники громадської організації закликали Федора Кошеля і разом із ним вирушили із Центру надання адміністративних послуг в аптеку. Варто зауважити, що дорогою він постійно спілкувався із кимось по мобільному телефону. На думку активістів ГО «Інсулін», посадовець телефонував керівництву підприємства «Волиньфармпостач», щоб вирішити питання.

Своєю чергою, в аптеці переконували, що «НовоРапіду» достатньо, продемонструвавши упаковки з препаратом та накладні про його отримання у п’ятницю, 12 вересня. Працівники аптеки повідомили, що наразі, відповідно до рецептів, препаратом усі забезпечені.

Представники ГО «Інсулін» влаштували словесну перепалку із керівництвом аптеки, стверджуючи що не могли отримати інсулін у той день, коли зверталися в аптеку, і на препарат довелося чекати цілий тиждень.

Як пояснив Федір Кошель, управління отримало інсулін, але вчасно не отримало його сертифікат, тому, для того, щоб забезпечити тих, хто потребує препарат, його видавали за безплатними рецептами у аптеках. Нині сертифікат отримали, зняли препарат із карантину і видавати інсулін почали через поліклініки. Аптека, з його слів, просто виручала управління охорони здоров’я протягом певного періоду. Посадовець запевнив, що перебоїв із інсуліном у Луцьку немає. На його думку, із усіх проблем медицини у місті, питання забезпечення хворих на цукровий діабет дітей інсуліном вирішується найкраще.

Втім, представників ГО «Інсулін» його коментар не переконав і вони наполягали на тому, що отримати ліки за безплатними рецептами було неможливо, а те, що препарат усе ж з’явився у аптеці – результат сьогоднішнього втручання Федора Кошеля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
[email protected] Показати IP 15 Вересня 2014 20:06
Зі слів голови ГО «Інсулін» Ірини Аксеновської, нещодавно декотрі зі батьків інсулінозалежних дітей не змогли отримати ліки у аптеці №65 у Луцьку. Так, вона та ніші представники громадської організації стверджували, що отримати «НовоРапід» за безплатними рецептами у цій аптеці батьки інсулінозалежних дітей не змогли. 1 декотрі 2 зі батьків 3 ніші Пані Аксеновська, не соромтесь.
Анонім до [email protected] Показати IP 16 Вересня 2014 01:26
А без iстерикi
к Показати IP 16 Вересня 2014 08:59
баба-балаган
Аня Показати IP 16 Вересня 2014 10:07
скільки можна держати цього полішука-кошеля, скільки можна красти. бізнес на горі і хворобах людей творять кошель, сидор і йому подібні хабарники долбані лікарі.Це не лікарі-це бандити
Говерла Показати IP 16 Вересня 2014 12:39
Аксеновська, Аксьонов - обоє аферисти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus