USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Діти у садочках повинні мати обов’язковий «набір» щеплень

16 Червня 2017 11:57
Діти повинні отримати набір обов’язкових щеплень для оформлення до дошкільного навчального закладу.

Про це, а також про важливість вакцинації дитини йшлося під час прес-конференції в управлінні охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації 16 червня.

Керівник управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк наголосив, що в деяких країнах на батьків навіть накладають штрафи за відсутність у їхніх дітей вакцинації.

«Я думаю позиція суспільства тут також має бути однозначною – дитина повинна мати щеплення від основних хвороб», – сказав він.

За словами Ігоря Ващенюка, не можна наражати дитину на небезпеку, виступаючи проти щеплень. Як приклад негативних наслідків, які можуть мати антивакційні кампанії, він навів ситуацію, яка склалася приблизно 15 років тому, колу у Волинській області було зафіксовано спалах дифтерії. Тоді лише в Луцьку померло більше 10 дітей, а значна кількість перенесла досить тяжкі ускладнення та отримала інвалідність.
В окремих випадках дитину все ж таки можуть прийняти до садочку без щеплень, але «я думаю, що це тимчасово й потрібна спільна позиція стосовно того, що дітей необхідно щеплювати», – відзначив керівник управління охорони здоров’я.

Та додав: «Це цивілізований шлях, і якщо ми хочемо в Європу, хочемо жити під одним дахом із європейцями і щоб наш безвізовий режим залишився, потрібно щеплювати дітей».

Ігор Ващенюк також підкреслив, що батькам потрібно звернути належну увагу на своїх дітей і вчасно проходити разом із ними загальні медичні огляди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Громадянка Показати IP 16 Червня 2017 12:09
А чого боятися щепленим? Вони ж не хворіють?!!! Про вакцини від ботулізму, сказу, правця не подумали......а як дітей травити заради показників -тут , як тут
лучанин Показати IP 16 Червня 2017 12:58
Для своїх дітей також індійську вакцину використовуєте? Чи окремо десь французька завалялась?
лучанину Показати IP 16 Червня 2017 14:09
для своїх вони вакцину у Благомеді по- блату замовляють , а простому смертному там не продадуть французьку ,а придумали вже прийоми по 100 грн педіатрів, а ті втративши останні краплі совісті .втюхують батькам те ,що їм спродати треба ,
Олександр Показати IP 16 Червня 2017 17:15
"В в деяких країнах" дітей вакцинують, а в Україні на дітях роблять дослідження і заробляють на цьому немалі гроші. Хай приймуть ще закон про обов'язкове випробування всіх вакцин які є в Україні на керівниках охорони здоров’я і їх дітях, внуках і на тих хто дає дозвіл на закупівлю неякісних вакцин.
хочу запитати Показати IP 16 Червня 2017 18:49
невже Благомед настільки не береже свою репутацію- якщо це правда то це ганьба
Інна Показати IP 18 Червня 2017 01:13
Не калічте дітей,вакцини ті,що зараз пропунують вбивають імунітет. Це яд!
Микола Показати IP 19 Червня 2017 23:26
Таке враження що наші посадовці нічого не чули про законодавство, що от воно несе. Може довідки з жеку не видавати поки не буде щеплень? По-перше, щеплення, як й інші процедури (такі, як проба Манту, флюорограма, аналізи крові й т.і.), є видом медичної допомоги, від якої можна відмовитися: Цивільний кодекс України: • Ст.284. 3. Надання медичної допомоги фізичній особі, яка досягла чотирнадцяти років, провадиться за її згодою. 4. Повнолітня дієздатна фізична особа ... має право відмовитися від лікування. Конвенція про захист прав і гідності людини щодо застосування біології та медицини (Конвенція про права людини та біомедицину): • Ст.5 Будь-яке втручання у сферу здоров'я може здійснюватися тільки після добровільної та свідомої згоди на нього відповідної особи. Відповідна особа у будь-який час може безперешкодно відкликати свою згоду. • Ст.6 2. Якщо відповідно до законодавства неповнолітня особа є недієздатною давати свою згоду на втручання, таке втручання може здійснюватися тільки із дозволу її представника. По-друге, щеплення є методом профілактики, і притім досить ризикованим: Закон України „Основи законодавства України про охорону здоров'я": • Ст.42 Ризиковані методи ... профілактики ... визнаються допустимими, якщо вони ... застосовуються за згодою інформованого про їх можливі шкідливі наслідки пацієнта • Ст.43 Згода інформованого пацієнта необхідна для застосування методів ... профілактики ... Щодо пацієнта, який не досяг віку 15 років, медичне втручання здійснюється за згодою їх законних представників. По-третє, можливість відмови від щеплень безпосередньо обговорена законом: Закон України „Про захист населення від інфекційних хвороб":

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus