USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Дитячі іграшки відправляють українських малюків на лікарняні ліжка

2 Вересня 2013 08:29
Іграшки містять ртуть, кадмій, миш'як та свинець.

Українські медики повідомляють, що 3-річний хлопчик, який проковтнув дев'ять частин іграшки неокуб, не перша жертва головоломки, яка складається з 216-ти магнітних кульок, пише ТСН.

«Небезпека цієї іграшки полягає в тому, що кульки не виводяться з організму природним шляхом», - розповіла лікар-педіатр Тамара Мельник. «Кульки з великою силою тяжіння відокремити одну від одної нелегко, але діти часто беруть їх до рота та ковтають, адже діаметр однієї кульки всього 5-8 міліметрів», - додала лікар.

За словами фахівця, магніт здатний продірявити кишечник. А якщо проковтнути кілька кульок, то вони з'єднаються між собою і залишаться в організмі.

Інтернет завалений повідомленнями про небезпеку головоломки, яку варто тримати подалі від дітей.

Магнітні кульки - не єдина небезпека, яка підстерігає дітей. На ринках з'являється все більше дитячих товарів, що містять токсичні речовини. «Я купила дочці дитячу косметику, а синові - іграшковий пістолет. У той же вечір діти вкрилися великими червоними плямами, вони скаржилися на головний біль. Іграшки довелося викинути», - каже молода мама Мирослава Сморгович.

Зі слів члена громадської екологічної організації Георгія Ярмилко, часто в дитячих кремах, тінях і дешевих іграшках міститься ртуть, кадмій, миш'як та свинець. У товаристві захисту прав споживачів неякісні іграшки радять повертати, а при наявності висновку від фахівців про шкоду для здоров'я - боротися за компенсацію моральної шкоди.

Раніше повідомлялося, що в Україні кожна п'ята небезпечна іграшка для дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
мама Показати IP 2 Вересня 2013 09:06
А чому б державі не взяти під контроль виробництво та імпорт таких небезпечних іграшок?! дешевий "китай" заполонив усе, що можна. Бо мами ж не думають, що купують... ну яка дитяча косметика з базарних полиць за 20грн. може бути якісна? та й навіщо вона дитині взагалі?
Молода мама до мама Показати IP 2 Вересня 2013 10:16
Я теж згідна з тим, що в першу чергу держава повинна контролювати ввезення в країну іграшок сумнівної якості і також виробництво їх в нас. Пильність батьків теж є основним фактором при купівлі іграшкової продукції, але біда і в тому, що не всі батьки мають змогу купувати дорогі, а відповідно і якісні іграшки своїм чадам. Хоча інколи звичайно краще купувати рідше їх, але принаймі якісні іграшки, які точно не завдадуть шкоди малечі.
Маша Показати IP 2 Вересня 2013 10:58
Люди, наша держава - це страна дураков, останні це ми з Вами. Ті хто вище плювали з високої гори на вас, ваших дітей та іграшки. Зараз кожен за себе, що купив те маєш. Сьогодні у нас тільки мама і тато несуть відповідальність за те, що їдять, що одягають і чим граються діти. Страшно але факт.
Аліна Показати IP 2 Вересня 2013 11:39
Сто процентно піфдтримую Машу.Яка держава,вона,що в нас є.Це дійсно не держава,а поле чудес.Ми самі вибираємо собі смерть, що їмо, чим граються наші діти.Лиш би дешевше, бо і не маємо за що купити.Самі губимо наших дітей, а цим бандитам лиш би гроші з нас викачати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus