USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Грибний сезон відкрито: перші випадки отруєння волинян грибами

16 Вересня 2013 15:36
На ринках області можна побачити чимало видів грибів: білі, маслята, польські, опеньки, червоноголовці, піддубці, лисички. Зі слів грибників, завдяки погоді, урожай грибів буде великий, інформує ВОДТРК.
Фахівці не радять йти за грибами на стихійні ринки. Адже їх безпечність і якість там ніхто не гарантує. Крім того, дітям до дванадцяти років споживати будь-які гриби протипоказано – наголошують спеціалісти. Працівники лабораторії ветсанекспертизи Центрального ринку Луцька всі гриби перевіряють на радіацію та справжність. Відтак, кожен продавець щодня отримує експертний висновок про безпечність продуктів.
Лікар-інфекціоніст першої поліклініки Луцька Лариса Рубас каже, що цього року були лише поодинокі випадки отруєння грибами. Однак, любителям цих продуктів варто бути обережними, адже отруїтися можна навіть їстівними грибами, якщо їх недостатньо відварити. Якщо все ж ви відчули, що отруїлися, негайно викликайте лікаря.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus