USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Грип «коситиме» волинян на Новий рік?

8 Жовтня 2013 13:50
Три види вірусу грипу прогнозують медики на кінець грудня 2013 року.

Про це розповіла головний інфекціоніст Волині Галина Морочковська під час прес-конференції в управлінні охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації.

Так, медик розповіла, що грип «прямує» до нас із Південної півкулі. Пік активності вірусу, зі слів лікаря, припаде на новорічні свята.

Розпізнати хворобу буде нескладно. Як правило, захворювання розпочинається із підвищення температури тіла, лихоманки. Згодом з’являються катаральні зміни дихальних шляхів. Саме на цьому етапі можливі ускладнення – пневмонія, запалення легенів та захворювання нервової системи (у 10 % пацієнтів - нейротоксикоз, менінгіт, енцефаліт).

Нагадуємо, що у першу чергу медики рекомендують вакцинацію, зокрема, це стосується так званої групи ризику: медиків, учителів, вихователів, працівників сфери обслуговування та людей, які мають хронічні захворювання.
ЧИТАТИ ЩЕ: ВАКЦИНА ПРОТИ ГРИПУ СПРАВДІ БЕЗПЕЧНА?
До слова, передається інфекція повітряно-крапельним шляхом, зокрема радіус зони зараження – близько 2 метрів, та понад 5 метрів при сильному кашлі.
Згідно зі статистикою, наповненість хворими Волинської обласної інфекційної лікарні – 80 %. Серед усіх пацієнтів понад 64 % дітей.

До речі, за минулий тиждень медики зареєстрували 3890 хворих гострими распіраторними захворюваннями. Серед адміністративних територій найвищим за рівнем захворюваності є Луцьк - 2089 випадків захворювання за тиждень, а це - 53,7% від загальної кількості хворих у області.

«Поки що не можна говорити про перенаповненість лікарень. У нас ще є вільні «ліжка», однак не виключено, що до грудня ситуація зміниться», - наголосила головний інфекціоніст Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus