USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як в Україні роблять ковбасу без м’яса. ВІДЕО

16 Травня 2013 15:19
Заборонені емульгатори, сою, манну крупу тощо додають українські виробники у ковбасу.

Журналістка програми «Територія обману» влаштувалась практиканткою харчового технікуму і прокралася в м'ясний цех «Щира Баварщина», де виробляють ковбаси без м'яса, - пише ТСН.

Працівник повідомив, що їхня фірма використовує, наприклад, звичайну свинячу шкіру, яку перебивають в емульсію, яка згодом йде в якості м'яса. Окрім того, шкіру тварин, нутрощі насправді кладуть у ковбасу за технологією, яку самі ж виробники і придумують – на такій ковбасі стоятимуть літери «ТУ».

Є в ковбасі і соєві гранули, які спочатку виглядають як гума. Після цього, щоб не м'ясна ковбаса здавалася справжньою, її підфарбують. Додають в українські ковбаси виробники і таке: крупа манна, крохмаль картопляний, соєвий ізолят, сорбат калію, нітрит натрію, ізо — аскорбат натрію, м'ясо птиці механічного обвалювання, триполіфосфат натрію харчовий, глутамат натрію. Хитрі виробники знають, що їхній обман викрити майже неможливо. Крім того, звичайному споживачу ковбаса, яка має нижчу сортність і з додаванням усяких підсилювачів смаку, можуть сказати, що цей продукт навіть кращий. Але головний секрет, як смак хімії у таких сосисках замаскувати під смак м'яса.

Тут на допомогу приходить хімічний елемент глутамат натрію – він же підсилювач смаку - E621. Цю речовину вважають умовно безпечною, але замовчують, що вона діє як наркотик. «Якщо їсти ковбасу із глутаматом, а потім взяти ковбасу без глутамату, то ця ковбаса буде вже не така приємна на смак. Це – звикання організму», - зазначив начальник науково – дослідного центру випробувань продукції Укрметртестстандарт Віктор Волошинець.

Слід розуміти, що в Україні забороняється додавати підсилювач смаку E621, він же глутамат натрію, у варені дитячі ковбаси і сосиски вищого ґатунку за ДСТУ - це незаконно. Та є ще страшніший секрет, що приховує ковбасна хімія – білі порошки у білих мішках.

На вище згадуваному підприємстві «Щира Баварщина» додають отруту, «яку краще не чіпати». Так про нітрит натрію, або стабілізатор кольору, скаже працівник цеху, а технолог - жінка пояснить – який він отруйний: «Якщо ти відкриєш і вдихнеш, то можеш обпалити собі верхні дихальні шляхи». Без цієї отрути ковбаса не була б такою красивою, рожевою, і ніхто б не захотів її купити. Та крім нітриту натрію є ще й інша отрута, про яку неохоче розповіли в цеху «Щирої Баварщини».

«Тут у нас є ще одна отрутка, але сьогодні ми її сховали, бо дуже небезпечна», - додав працівники ковбасного цеху.

Своєю чергою, директор підприємства спростовує інформацію. Він заявив журналістам, що працівники, які займались виготовленням ковбас з домішками, вже не працюють. Він наполягатиме, що такої ковбаси вони не роблять, а якщо і експериментують, то не на людях. «Собаки їдять, як кажуть, напрацювання», - додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Оксана Показати IP 16 Травня 2013 17:44
Це хіба новина? Так любите ковбаску, але не хочете їсти всяку каку? Купіть мяса - зробіть фарш, приготуйте ковбаску, складіть в банки, залийте, закрийте - і в холодильник.
глядач Показати IP 16 Травня 2013 17:53
А про сюжет про ковбасу з туалетним папером ТМ Забіяки скромно промовчали? ну-ну...
Forever Autumn до глядач Показати IP 16 Травня 2013 18:05
У цій статті на ТСН мова тільки про це. ЯКий сюжет про Забіяку? Дата, посилання є?
глядач до Forever Autumn Показати IP 17 Травня 2013 08:40
Саме такий сюжет був у передачі "Територія обману" на ТСН, де й розповідали про "Щиру Баварщину". Мова ж йде про програму, а не про статтю... чи тут передруковуються лише статті-рецензії на програми? треба хоч продивлятись те, про що пишете.
мясоїд Показати IP 16 Травня 2013 18:19
Ковельчанка Олена Петрук купила півпалки напівкопченої ковбаси виробництва ТзОВ «Забіяка», у якій знайшла матеріал, що виявився туалетним папером. Про це повідомляє газета Волинь-нова за 24 січня.
Forever Autumn до мясоїд Показати IP 16 Травня 2013 18:25
Значить у січні й писали про це. А саме це дослідження ЗМІ провели у травні.
глядач до Forever Autumn Показати IP 17 Травня 2013 09:07
Уважно подивіться відео, яке тут виклали на 39 хвилині - все зрозумієте.
Forever Autumn до глядач Показати IP 18 Травня 2013 14:13
Це ужас!!!! А я якраз Забіяку якраз найбільше й купувала... Взагалі ковбасні вироби, як видно, краще не брати...
дідо Показати IP 16 Травня 2013 18:50
Типова заказуха,щоб втопити конкурента. Яка ціна-така і ковбаса. Жебраки хочуть якісну ковбасу за 20 гривень. Якісна ковбаса коштує понад 100 гривень.
я до дідо Показати IP 17 Травня 2013 09:08
якщо в конкурента все нормально з якість - ніхто його не втопить.
Тереза Показати IP 17 Травня 2013 09:20
В нас в країні дуже висока смертність від чого звичайно від продуктів якими ми харчуємось повітрям яким ми дихаєм. Хочеться порадувати дитину і купити їй щось в магазині а подумавши добре розумієш що не ма що купити тому що все хімія.............
vf Показати IP 17 Травня 2013 10:37
Ось тому то й не беруть журналістів на роботу! Не беріть їх ніде, все винюхають, витягнуть, викладуть на поверхню! Це слідчі, тільки ще гірші! Ті хоч в ЗМІ нічого не дають. Коли берете на завод чи в контору журналіста, то беріть з доброю пересторогою, це криси, вироють вам яму ще й накакають туди! Сьогодні журналіст небезпечний. Чого варті різні дослідження в усіх сферах! спасу не має!Деякі просто шакали, розслідування вони роблять, це поліція з диктофонами та камерами! ЗАБОРОНИТИ їх!
Є до vf Показати IP 18 Травня 2013 09:46
Читаєш Вас, шановний vf і розумієш, що все написане про АВЕРС!!! Згадаймо хоча б п.Московку, яка вже понад три роки факти спростування свого заказного загулу не може оприлюднити!!!
fv Показати IP 17 Травня 2013 12:38
Шакали і криси це ті горе-бізнесмени, а де-факто злочинці, які наживаються на здоровї співгромадян в т.ч. дітей, додаючи в продукти харчування усілякі небезпечні та отруйні речовини. Для таких треба внести зміни в КК України, за якими якщо доведена вина такого бізнесмена, то саджати на тюремну баланду років на 5-7 з конфіскацією всього майна і забороною пожиттєво займатися подібними видами діяльності. А журналісти молодці, рооблять свою роботу.
андрiй76 Показати IP 17 Травня 2013 13:01
Сама краща ковбаса-це мясо свині вирощеної на картоплі і буряках і купленої особисто у сільських жителів яких ти знаєш,або мясо свині привезене від бабусі,а все інше-це "кіт у мішку"...
Лучанин Показати IP 17 Травня 2013 15:33
Насправді- це не тільки один крайній, це всі виробники загнані в куток. А щоб якось заробити грошенят, хімічать з складниками, постачальниками, щоб занизити вартість. А якщо робити все правильно і гарно ніхто не буде купувати таку ковбасу, бо все-рівно будуть думати, що їх обманюють. Хочете їсти якісну ковбасу- зробіть самі.
Я Показати IP 18 Травня 2013 12:20
ЗАБИЯКА - никогда не делал качественного продукта , а давал массовость и от сюда как следствие сомнительное качество и ингредиенты. В принцыпе как и у всех раскрученых месных брендов.
Я Показати IP 18 Травня 2013 12:24
достаточно посмотреть как Забиякина колбаса в магазины и на базар завозится сначала в грязном ящике не упакованная по земле сунется а потом в обыкновенном грузовичке без рефрежиратора везется.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus