USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Кількість щеплень для українських малюків планують збільшити. ВІДЕО

17 Серпня 2013 09:45
У Міністерстві охорони здоров'я розробляють новий графік вакцинації дітей. У перелік хочуть вписати щеплення від менінгіту, пневмонії, папілома-вірусу і грипу, інформує ТСН.
Проект нового календаря оприлюднять на сайті МОЗ 28 серпня. Проте батьки кажуть, що вони не можуть зробити навіть щеплення, що вже є в календарі. Згідно з календарем щеплень усе розпочинаєтсья відразу після народження. У перший день колять імунопрофілактику від вірусного гепатиту В. За півтора року набігає шістнадцять уколів.
Після кількох трагічних випадків батьки до вакцинації ставляться з пересторогою. Одні категорично проти і пишуть заяви на відмову. Інші вірять у медицину, бо поки що їх вона не підводила.
Медсестра, яка робить уколи, запевняє, що реакція трапляється лише в тому випадку, якщо дитину недообстежили. Мовляв, у випадку алергічної реакції слід скористатися невідкладною допомогою. Міністерство охорони здоров’я вирішило переглянути календар щеплень. Згідно з рекомендаціями ВООЗ до списку хочуть додати кілька нових вакцин.
Заступник міністра охорони здоров'я Олександр Толстанов каже, що зараз є чимало пропозицій щодо вакцин: і проти пневмокока, і менінгокока, і папілома-вірусу людини, і грипу. Проте батьки скаржаться, краще б лад навели з тими, що вже є.
У МОЗ кажуть, що відсутність, часто, вакцин у поліклініках пов’язано з відсутністю коштів. Щоб забезпечити всю потребу необхідно на 160 мільйонів гривень більше, ніж виділяє держава.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
лікар- педіатр Показати IP 17 Серпня 2013 12:15
мої керівники моральні уроди
Лучанин Показати IP 17 Серпня 2013 13:17
Та, ні, нічого дивного в цьому немає. Що таке медицина в МОЗ вже забули давно. Кожен з них має аптеки, акції підприємств які виробляють ліки, мають фірми, через які проводять оборутки з вакцинами. Це дуже великі гроші. Відповідно апетити ростуть. А те що вакцинація знижує і так вже майже відсутній імунітет в людини це нікого не хвилює. Вакцина - гроші, поховати - теж великі гроші. Бізнес!
Гелікоптер Показати IP 17 Серпня 2013 13:35
Я вважаю це конче необхідним, адже хворобу набагато легше попередити, ніж потім з нею боротись. Думаю вже ніхто не ставить під сумнів те, що вакцинація - запорука здорового суспільства.
педіатр до Гелікоптер Показати IP 17 Серпня 2013 19:17
ось ще один зомбований баран
911 до педіатр Показати IP 18 Серпня 2013 12:11
Де навчають "таких педіатрів"?Шановна,ви не маєте права працювати у цій сфері!Упаси Боже нас від таких "спеціалістів ".
Лучанин до Гелікоптер Показати IP 18 Серпня 2013 02:08
Ну давайте залишимо быологію та повернемося до математики. Вакцинація = зменшення імунітету щоб організм не так сильно боровся з інфекцією і відповідно не так сильно піднімалася температура тіла. Імунітет = здатність організму боротися з інфекцією. Вакцинація = організм - імунітет = хвороба! = "запорука здорового суспільства". Знищення людей = відсутність суспільства. Питання: про яке суспільство ви говорили? Гелікоптер з непрацюючим двигуном посадити майже неможливо, на відміну від літака. А якщо вам цукру в бачок підсипати? Цукор же підвищує розумову здатність, це ж глюкоза! Перед тим як радити щось іншим вакцинуйте краще своїх дітей.
Марла Показати IP 17 Серпня 2013 13:57
От і добре. В Мінздраві чудово розуміють що вакцинація - це основа будь якого здорового населення розвиненої країни, от і переймаються цим питанням. Вам будь який педіатр чи інфекціоніст пояснить що це гарна новина
Лучанка Показати IP 17 Серпня 2013 15:05
А я Вам скажу таке - сама пропрацювала багато років в установі, яка оримувала в області вакцину і розподіляла її в лікарні, поліклініки і інші заклади і знаю точно, що теперішня вакцина - це половина халтури і підробки. І те, що кажуть, що треба добре обстежувати дитину, щоб зробити вакцинувати то це так, але ж наші теперішні лікарі цього не хочуть робити навіть за проханням батьків, хоча це їх обов*язок як працівників. А ці додаткові вакцини тільки збільшать ризик ускладнень у дітей. Я наприклад проти цього всього. Таке можна впроваджувати тільки в тій державі, де належно відносяться до стану здоров*я людей, а не халатно, та це не в нашій Україні. Де тільки й намагаються на комусь чи на чомусь нажитися, їх не спиняють навіть маленькі дітки. Краще зробити вакцинацію за згодою батьків, а не примусово. Ну це суто моя думка.
Гелікоптер до Лучанка Показати IP 17 Серпня 2013 15:52
Так усе ж правильно. Зараз в результаті реформи буде введена система сімейних лікарів. Отже лікар буде нести відповідальність за кожного свого пацієнта, а отже і ставитись буде набагато відповідальніше. Отже за вашою логікою зараз самий час впроваджувати масову вакцинацію.
Лучанка до Гелікоптер Показати IP 17 Серпня 2013 16:09
Я згідна в тому випадку, якщо сімейні лікарі дійсно будуть відповідально відноситися до своїх обов*язків, тому що зміна системи не означає покращення в ставленні до пацієнта. Також було б непогано, якби чиновники, які відповідають за поставку вакцини в нашу державу не клали собі гроші в кишені і за безцінь купували непотріб, а дійсно купували б якісну і хорошу вакцину. От тоді і був би толк, а в іншому випадку і лікарі не вирішують нічого.
Гелыкоптер до Лучанка Показати IP 17 Серпня 2013 16:58
Я вас не розумію, то ставлення лікарів принципове, то не має значення. Ну а МОЗ вже не раз довів, що робить свої закупки ефективно. В цьому році зекономили більше 300 мільйонів. А про який непотріб ви кажете? Усі вакцини належної якості, немає жодного доказу протилежного.
педіатр до Гелыкоптер Показати IP 17 Серпня 2013 19:23
ви людина, яка підтримує фатально- порочно- утопічгу систему ніби то здоров'я. імунитет , саме прививки і знищують, відповідно ви з дитинства готуєте постійно хворих покупців ліків. А статистуку спасінгя вам впарюють, щоб ви нібито своїм авторитетом впарювали людям.
Лучанка до Гелыкоптер Показати IP 17 Серпня 2013 21:41
Я кажу те, що в першу чергу зараз вакцина не э якисною, а по-друге не вси ликари належно ставляться до виконання своих обов'язкив. А те що МОЗ там закупляэ, то не все саме так, як вони нам всим показують. Я висловила свою думку, яка пидтверджена роками роботи в установи через яку проходить вакцина. А це вже Ваша особиста справа вакцинувати своих дитей чи ни. Я наприклад проти, бо все знаю зсередини.
МВ Показати IP 30 Вересня 2017 23:54
Брєд. Щеплення від папіломи-вірусу??? А це нічого, що він є практично у всіх?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus