USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Кір «укорінюється» на Волині

3 Березня 2012 14:48
Цьогоріч на Волині не слід очікувати зменшення рівня захворюваності на кір. Минулого року цю недугу зареєстрували у 49 мешканців області.

Про це 3 березня під час колегії управління охорони здоров’я ОДА розповіла головний державний санітарний лікар Волині Наталя Янко.

З її слів, торік працівники СЕС області провели понад 500 тисяч бактеріологічних досліджень.

«Загалом ситуація по епідеміологічній ситуації в регіоні залишається стабільною. Показники не перевищували середні по державі», - повідомила посадовець.

Водночас вона відзначила зниження рівня захворюваності на більшість відомих інфекційних хвороб у порівнянні з 2010 роком.

«На 35% зменшилась кількість випадків дизентерії, на 14% - грипу та ГРВІ та інші. Окрім цього, в порівнянні з останніми роками майже на 70% знизилась кількість захворювань на гострі кишкові інфекції», - констатувала фахівець.

Натомість, за словами Янко, збільшується рівень захворюваності на сальмонельоз. «При цьому кожен третій випадок хворі пов’язують з харчовими продуктами: молочними, м’ясними та іншими. Чи не найбільше випадків - у Луцьку, Камінь-Каширську та Турійську», - зауважила вона.

Як стверджує санітарний лікар, минулоріч в області зареєстровано 49 хворих на кір. Окрім цього, фахівець розказала, що тривалий час спостерігається підйом рівня захворюваності на кір. «Буде ріст і цього року. У 2011 році хворіли діти з села Підгайці, а хворобу привезли з Млинівського району Рівненської області», - відзначила Янко.

На її думку, спалаху хвороби можна було б запобігти шляхом щеплення, бо частина підгаєцьких дітей не пройшла цієї процедури. Окрім цього, вона повідомила, що з 2008 року, коли почав знижуватися рівень охоплення щепленнями, постійно зменшується колективний імунітет волинян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанин Показати IP 3 Березня 2012 15:57
Колективний імунітет волинян зменшується від забрудненого повітря та води, неякісної, навіть правильніше сказати отруйної їжі, але ніяк не від відсутності щеплень, від цього він тільки зростає. Але якраз таки в більшості випадків сильний імунітет при деяких хворобах в процесі боротьби з ними призводить до миттєвого згорання організму, бо задіює одночасно всі ресурси, чого не може зробити кволий організм. Саме через це при деяких хворобах і необхідно прибивати імунітет щепленнями. Хто б що не говорив, але є один неспростовний факт - боротьба організму з хворобою чи з щепленням веде до його зношування. Питання тільки в його ступені.
лучанка Показати IP 4 Березня 2012 11:53
Лучанин ти дилетант в медицині.Яким чином неякісна їжа чи забруднене повітря впливає на захворюваність на кір? Якщо не дуже обізнаний в цих питаннях-краще промовчати,а не смішити людей.
я Показати IP 4 Березня 2012 13:01
Ви читайте уважныше Лучанка-неякысна їжа і повітря впливає на імунітет0,а не на захворюваність
Морока Показати IP 5 Березня 2012 10:19
Та то все гроші... Неузгодженність фактів. В лікарнях - одні цифри, тут інші...
студент Показати IP 27 Березня 2012 00:04
У Луцькому коледжі ЛНТУ більше 6 груп на вимушеному карантині церез КІР, а керівництво закладу замовчує це аби не було закриття на карантин ВИШу...і виникає питання КУДИ ДИВИТЬСЯ КЕРІВНИЦТВО? навіть у медичні картки студентам пишеть не КІР а гостре респіраторне захворювання хоче чи хворіла людина на КІР чи НІ ...дуже ВАЖЛИВО
студент Показати IP 27 Березня 2012 16:35
поправка вже 11....дирекція і надалі все приховує

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus