USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Ковельські рятувальники «приборкують» нетверезих на воді.ВІДЕО

20 Червня 2013 17:13
Рятувальникам із відкриття сезону на річці Турія доводиться особливо пильно слідкувати за всім, що відбувається на міському пляжу і, по-можливості, навколо нього.

Якщо для одних людей спека – це гарна нагода з користю для себе відпочити, то для інших, приміром, рятувальників, - гаряча робоча пора, - йдеться у сюжеті ПроКовель.

Керівник аварійно-рятувальної водолазної станції Анатолій Конащук каже, що його підопічні по декілька разів протягом дня нагадують відпочивальникам правила поведінки на водоймі, намагаються тримати під контролем ситуацію на суші, аби не трапилося чогось лихого.

Із початку купального сезону на міському пляжі у Ковелі трагічних випадків не траплялося. Чого не скажеш про загальну ситуацію в області, де вже загинуло у воді 10 чоловік, із який двоє - на території водойм Ковельського району.

Щоб запобігти лихові, адже за прогнозами синоптиків на Україну насувається аномальна спека, до рятувальників із метою провести черговий інформаційний рейд приєдналися й спеціалісти Державної служби з надзвичайних ситуацій у Волинській області. Під час спільної роботи кожному з відпочиваючих ще надавали пам’ятні листівки з правилами поведінки на воді.

Прибулі застерігали молодих людей, що пірнати у воду з небезпечних місць, скажімо, з мосту, категорично заборонено. Проте, зі слів Андрія Панасюка, дослухаються до зауважень не всі, більшість таки намагається випробувати свою долю.

Однак, як відмітив керівник рятувальної станції, найболючішою проблемою в період купального сезону, з якою рятувальники стикаються чи не щодня, - «приборкання» людей, які перебувають у нетверезому стані. Таким постійно роз’яснюють, що «під мухою» небезпечно пірнати у воду. Про ці та інші небезпечні випадки, основними дієвими особами яких стають самі люди, які втратили відчуття безпеки, говорив і провідний інспектор місцевого відділу з надзвичайних ситуацій Олександр Рибачук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus