USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кожна п’ята пара в Луцьку – безплідна

26 Липня 2013 08:43
Репродуктивне здоров'я жінок викликає неабияку стурбованість місцевих лікарів, – інформує «Волинська правда».

Власне, про це йшла мова на комісії міськради з питань соціального захисту, охорони здоров`я, материнства і дитинства.

Зі слів начальник управління охорони здоров`я міськради Федора Кошеля, стало відомо, що у 6% жінок трапляються передчасні пологи. І незважаючи на стабільну тенденцію до зниження малюкової і материнської смертності, наша держава все ще займає досить високий щабель серед інших європейських держав саме в цьому плані.

Далі Федір Кошель зауважив, що за останній рік серед жіночого населення збільшилися випадки анемій. «Колись були суворі протипокази до вагітності, але зараз практично всі жінки з дуже складними патологіями починають вагітніти. І хоча дуже важко довести таку вагітність до нормальних пологів, раніше, приміром, жінкам, хворим на діабет першого типу, суворо забороняли народжувати, проте сучасний рівень допомоги дає можливість хворій мамі народити дитину. Себто, не позбавити жінку такої надзвичайно великої радості як материнство», – розповів чиновник.

Окрім того, на комісії зауважили, що великою загрозою репродуктивного здоров`я населення є захворювання, що передаються статевим шляхом, зокрема ВІЛ- інфекції. Значною проблемою є онкологічна захворюваність статевих органів у жінок.

Особливо впливають на ефективність жінок в подальшому виносити і народити дитину аборти. Попри зниження рівня абортів, частота їх є досить високою. Відтак, кожна 5 сімейна пара не має можливості народити дитину.

Чим же спричинений такий хід речей? Федір Кошель пояснює: важко достукатися до свідомості жінок хоча б раз у рік проходити медогляд.

«Є в нас програма по онкології, очікуємо, що Світовий банк виділить нам кошти. Зокрема, плануємо закупити близько 10 мамографів, однак у загальному їхня потреба є значно більшою, зокрема, на область їх потрібно в 4 рази більше», – розповів він.

Голова комісії Ганна Кравчук озвучила інформацію, що за минулий рік не вагітніли дівчата віком від 12 до 17 років. Пояснює : цього вдалося досягнути завдяки контрацепції.

Про метод природного планування сім`ї запитала депутат міськради Любов Серба, – мовляв, усі знають про контрацепцію і так мало знають про природне планування, яке базується на природних процесах жінки.

На це Ганна Кравчук відповіла, що всі гінекологи поліклінік тісно співпрацюють з РАГСом. Тобто, усіх, хто подав заяви на одруження, направляють на обстеження, де вони, власне, можуть отримати всі необхідні консультації. Однак, зі 100 пар на обстеження приходять лише 4-5.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Зрозуміло Показати IP 26 Липня 2013 08:58
Пийте більше помий під назвою пиво, куріть, бл"""те - і нація вимре ще швидше
Ваня Показати IP 26 Липня 2013 10:53
Люди в нас стали тваринами. Ніхто не думає про наслідки ні чоловіки ні жінки. Повально займаються сексом безумно з ким попало і де попало. Чомусь так повелося,що хлопці,вимагають секс зразу ж при першій зустрічі,якщо цього не відбувається, значить- це вже не потрібна дівчина. А дівчата ще більш безглуздіші, коли вступають в секс з ними, але ж Бог наказує їх обох. От вам і аборти 90 процентів -причина безпліддя.Бог не б"є палкою, молодь задумайтесь?Скільки ви хлопців зустрічаєте на своєму шляхуі дівчат т,та з кожним займатись сексом при першій зустрчі,горілка, сигарети -ось вам і наслідки.
Ванюші до Ваня Показати IP 26 Липня 2013 12:30
Одна дає, другий - бере. Звідси починаються усі проблеми. Голову треба включати, а не тільки одним місцем думати!
Вані Показати IP 26 Липня 2013 12:03
Поважаю, якщо ти не такий )))
Ага Показати IP 26 Липня 2013 14:30
Якби ж все було так закономірно, а то часто буває, що чогось доля без проблем посилає дитину про.ляді, на якій проби ніде ставити,і яка вже встигла зробитим надцять абортів, або с.ці, яка народжує дітей кожну,від іншого самця, аби дитячі гроші платили і може чергову дитину викинути на смітник в буквальному сенсі, або кінченим алкашам, у яких ті діти в бруді, холоді і голоді. А нормальні сім"ї, які б ту дитину любили, виховували і дбали про неї належним чином ,мучакться роками по лікарнях та медцентрах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus