USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Київські медики не віддали лучанам результатів аналізів

26 Травня 2011 10:33
Лучани, як зголосилися перевірити своє серце в рамках акції «Серцево-судинний ризик під контролем», що проводили київські медики з 19 квітня по 20 травня, скаржаться, що не можуть забрати результати аналізів.
Зокрема йдеться про тих, хто здавав аналізи 19 та 20 травня. Про це пише газета Відомості.UA.
Лучанка Оксана К., яка звернулася у редакцію газети, розповіла, що зголосилася на вмовляння доньки перевірити серце ще наприкінці квітня.
Та коли зателефонувала до Києва, щоб записатися, їм повідомили, що людей багато, тож їх запишуть на 20 травня, якраз на останній день дії програми в області.
«Ми погодилися, прийшли в п’ятницю, здали кров, а забрати аналізи нам сказали вранці у понеділок у тому ж кабінеті, – каже жінка. – У понеділок о пів на десяту ранку людей під кабінетом назбиралося зо два десятки, те лікаря не було».
За словами пацієнтки, медперсонал навідріз відмовився будь-що робити, бо, як вони казали, це київські лікарі орендували в поліклініці кабінет, а до них вони ніякого стосунку не мають.
«Потім із кабінету почали демонстративно виносити ваги, плакати, крісла, - каже лучанка Оксана. – До нас підійшла працівниця поліклініки та попросила перейти до іншого кабінету, мовляв, там нас прийме лікар. Я особисто прочекала ще годину, та ні лікаря, ні аналізів не побачила».
Знервовані люди почали телефонувати з мобільного до Києва на номер, за яким записувалися на прийом, але чіткої відповіді ніхто дати не зміг.
На тому кінці дроту сказали лише одне: нині програма працює у Сімферополі, а у Луцьку вона закінчилася 20 травня.
Редакція газети вирішила розібратися у ситуації.
Виявилося, що лікарка, яка мала прийняти людей, кардіолог Маргарита Шията, у той день була на роботі, та чому не прийшла до пацієнтів, невідомо. Прийомні години у неї – з 9-ї до 12-ї.
Головний лікар поліклініки Ігор Гнетньов пояснив, що затримка з видачею аналізів сталася через збій у київських координаторів.
«За умовами договору наші медики проводять забір крові у пацієнтів, роблять її аналіз, а результати направляють до Києва, де вже безпосередньо координатори складають рекомендації кожному індивідуально, – каже Гнетньов. – Так, у понеділок склалася така ситуація, був великий наплив людей, прийшли навіть ті, які не вчасно з’явилися на призначену їм дату. Результати надійшли частково, а ми не маємо права консультувати пацієнтів за цією програмою. Ми всього лише виконавці».
Медик порекомендував лучанам, які не отримали результати аналізів, прийти до поліклініки та забрати лікарські висновки на третьому поверсі у відділенні денного стаціонару.
Нагадаємо, акція «Серцево-судинний ризик під контролем», яку проводила Асоціація превентивної та антиейджинг медицини, на Волині діяла з 19 квітня по 20 травня.
Кабінети, у яких мешканці могли безкоштовно перевірити своє серце, діяли у Луцьку та Нововолинську.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
небайдужа Показати IP 26 Травня 2011 19:20
Так працює лохотрон за державні гроші! замість аналізів - вони просто забрали кров. а може то зовсім не лікарі були?
небайдужий і вдячний Показати IP 27 Травня 2011 23:49
А ніхто не зважив, що програма продіяла місяць, і люди пройшли обстеження притому як самі Ви пишете безкоштовно. А лише зважили на те що відбувся збій в кінці програми. УРА УКРАЇНСЬКІЙ ЖУРНАЛІСТИЦІ!!!!!!! Люди пишіть про позитив. ----------------- До небайдужа: а звідки Ви взяли що гроші державні? І кому потрібно 10 кубиків крові?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus