USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лікарських помилок на Волині може бути менше. ВІДЕО

2 Серпня 2013 16:26
Як не допустити лікарської помилки - навчатимуть медичних спеціалістів Волині у новоствореному симуляційному тренінговому центрі, інформують у прес-службі облдержадміністрації.

2 серпня, на базі обласного дитячого територіального медичного об’єднання, у рамках Україно-Швейцарської програми «Здоров’я матері та дитини» створили симуляційний тренінговий центр для навчання медичних спеціалістів області.

«Тренінг та навчання лікарів – це найголовніше на сьогодні. Адже застосування нових технологій змушує спеціалістів рухатись уперед. Медичний бізнес постійно продукує нові технології, за ними важко встигати, але потрібно. Завдяки навчанням, які відбуватимуться в цьому центрі ми мінімізуємо кількість лікарських помилок. Хоча показники смертності материнства та дитинства на Волині й так - одні з найнижчих в державі. Ми повинні їх ще знижувати», - зазначив голова облдержадміністрації Борис Клімчук, який, до слова, брав участь у відкритті тренінг-центру.
Головний медик Волині Ігор Ващенюк розповів, що сьогодні у країнах Європи навчання у симуляційних центрах - важлива складова професійної підготовки медичних працівників. «Для України такі тренінгові центри – це нова високотехнологічна методика навчання медперсоналу. Вона полягає в тому, щоб спеціалісти відпрацьовували практичні навички надання медичної допомоги на манекенах. Обладнання для центрів - це манекени матері, що народжують дитину та новонародженого, який імітує різні небезпечні стани. Симулятори комп’ютеризовані і дозволяють програмувати потрібні сценарії поведінки у типових проблемних ситуаціях, до яких мають бути готовими медики», - підсумував Ващенюк.

Довідково: У квітні 2013 року Україно-Швейцарська програма «Здоров’я матері та дитини» за підтримки Швейцарської Конфедерації придбала обладнання (симулятори матері та дитини SimMom та SimNewB виробництва норвезької компанії Laerdal) для створення симуляційного тренінгового центру на Волині на загальну суму 850 тис. грн. Головна мета проекту - покращити якість, ефективність і доступність послуг з охорони здоров'я матері та дитини. У симуляційних центрах можна буде відпрацьовувати дії медиків під час ускладнень в пологах на спеціальних манекенах. Такі тренування також дозволять покращити взаємодію між усіма фахівцями, що надають допомогу роділлям та новонародженим, й матимуть позитивний вплив на результат їхньої роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus