USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Медикам Луцька доручили оприлюднити вартість послуг

12 Листопада 2013 10:33
Розмістити інформацію про вартість медичних послуг на сайтах лікувальних закладів доручив луцьким медикам перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук.

Про це йшлося під час оперативної наради, що відбулася 12 листопада.

На думку першого заступника міського голови, не потрібно говорити про безплатну медицину, якої насправді ніколи не існувало.

«Федір Гнатович, великими буквами понаписуйте, що вартує кожна послуга. І розмови вести про те, що безкоштовна медицина не треба. Не було, немає і не буде ніколи безкоштовної медицини. Не може сьогодні лікар лікувати, коли він має 40 копійок на прийом, на амбулаторію. Які аналізи можна зробити за 40 копійок? Це люди повинні знати, повинні бачити, що це, для чого та з чим це пов’язано, щоб припинити ці розмови, які ведуться протягом 22 років. До того усі мовчали, але ліки носили в лікувальні установи. Це все потрібно зробити офіційно», - звернувся Святослав Кравчук до начальника управління охорони здоров'я Луцької міської ради Федора Кошеля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
222 Показати IP 12 Листопада 2013 10:43
Капець, Кравчук "возомнив" себе законодавцем, та взяв право змінити Конституцію, вказано, шо медицина безкоштовна. А щоб було більше коштів на лікування, то треба правильно розподіляти бюджетні кошти! Оце робота міської ради!
http://www.volynnews.com/news/health/tayemnytsi_yaki_kryyutsya_za_dveryma_oblasnoho_onkodyspanseru/ до 222 Показати IP 25 Листопада 2013 15:50
Медицина в Україні безоплатна. Про це говорить нам Конституція України. Зокрема, в статті 49 йдеться про те, що: «Держава створює умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування. У державних і комунальних закладах охорони здоров’я медична допомога надається безоплатно». Крім того, офіційне тлумачення положення частини третьої статті 49 можна знайти в Рішенні Конституційного Суду № 10-рп/2002 від 29.05.2002, де чітко написано, що зміст безплатної медичної допомоги «полягає у відсутності для всіх громадян обов’язку сплачувати за надану їм у державних і комунальних закладах охорони здоров’я медичну допомогу, як у момент, так і до чи після її отримання. У повідомленні йдеться, що словосполучення «безоплатність медичної допомоги» означає неможливість стягувати з громадян плату за таку допомогу в державних і комунальних закладах охорони здоров’я у будь-яких варіантах розрахунків - готівкою або безготівково: чи у вигляді «добровільних внесків» до різноманітних медичних фондів, чи у формі обов’язкових страхових платежів тощо».
може Вам цікаво? до http://www.volynnews.com/news/health/tayemnytsi_yaki_kryyutsya_za_dveryma_oblasnoho_onkodyspanseru/ Показати IP 28 Листопада 2013 13:55
медична допомога - діяльність професійно підготовлених медичних працівників, спрямована на профілактику, діагностику, лікування та реабілітацію у зв'язку з хворобами, травмами, отруєннями і патологічними станами, а також у зв'язку з вагітністю та пологами. Саму послугу (роботу медперсоналу) рідко хто оплачує... А все інше де візьметься? На прийом одного пацієнта в поліклініці виділяється (офіційно) 40 копійок.
Льоня Показати IP 12 Листопада 2013 10:45
А для чого ви така влада??? Щось робіть. Ви ж влада. Все у ваших руках. Чому невиліковно хворих і діток не можете лікувати за державні кошти. Чому таких Законів не приймаєте? Чому на ремонти рад виділяєте кошти а на дитсадочки, школи грошей немає? все ж у ваших руках -робіть щось для людей а не тільки для себе
Лучанка Показати IP 12 Листопада 2013 11:01
Люди добрі, а що це нач.управління охорони здоров"я Кошель Федір --- він що вічний начальник ??? Всі і всюди керівники міняються, приходять інші щось роблять по іншому , а цей як дорвався "до корита" то ніхто його і за ноги відтяну не може !!! Федір хватить може дурня клеїти! Хату построїв, аптеки з гумонітаркою наплодив по всіх медичних закладах, а привезуть важко хворого чи людину без дументів то ніхто і пальцем не пошевелить щодо надання ліків і рятування життя хворого поки не обявляться родичі з грошима --- хіба це не так ? Схаменися, тож ніби ви віруюча людина чи не так?
пенсіонерка Показати IP 12 Листопада 2013 14:10
це точно, давно пора на пенсію ..........
не зацікавлений Показати IP 18 Листопада 2013 10:15
А чи дуже добре в тих галузях, де керівників міняють дуже часто? Щоб запровадити якісь зміни чи підтримати якийсь напрямок потрібно не один рік керувати певною структурою. А щорічна зміна керівника призводить до безвідповідальності та тозвалу галузі. "А для чого щось міняти? Навіщо щось робити? Через рік-півтора мене ж тут не буде." Така буде логіка керівника, який поставлений на невеликий період часу.
Волинянин Показати IP 23 Листопада 2013 13:23
Дорогі волиняни.Як це пафосно звучить з вуст С.Кравчука.Нарешті він зрозумів, що медицина не безкоштовна(можливо самому довелося оплатити послуги за обстеження в одній їз лікарень нашого міста.??)Хто небудь з великих мужів нашого міста поцікавився-скільки коштів випучають мед.заклади за надання медичних послуг і саме головне де вони осідають???За які такі зарплати будують головні лікарі і чиновники від медицини свої палаци.Правильно-за наші з вами гроші.Корупція непереможна.Правильно-краще в митний союз,бо в ЕВРОПІ-ім нічого не світить.Виходьте на вулиці і гоніть цю владу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus