USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Медики Горохівської районної лікарні отримали засоби захисту та апарат ШВЛ

28 Березня 2020 15:19
Для медиків Горохівської районної лікарні передали необхідні медикаменти та одяг для працівників. Крім того, тут уже встановили апарат штучної вентиляції легень, який придбали за кошти обласного та районного бюджетів.

Зокрема, горохівські медики отримали більше 8 тисяч пар рукавиць, медичні халати, респіратори, медикаменти, мийні засоби та багато іншого. Це перший вантаж з усіх, які передадуть на лікарні області, інформують у пресслужбі нардепа Вячеслава Рубльова.

Нагадаємо, в області закумулювали 120 мільйонів гривень, які використовують на боротьбу з коронавірусом. Визначенням та забезпеченням потреб районних лікарень займаються працівники Волинської обласної клінічної лікарні.

«Ми визначили опорні лікарні в районах області, які намагаємося забезпечити усім необхідним в першу чергу. Пізніше, будемо забезпечувати ті медичні заклади, які залишаться. Звісно, що цього мало, але це тільки на першу пору. Зараз головне для нас захистити медичних працівників та надати їм ті медикаменти, які дозволять стабілізувати хворих», – зазначив в. о. головного лікаря Волинської обласної клінічної лікарні Олександр Дудар.

Як зазначив головний лікар Горохівської центральної районної лікарні Валерій Коба, завдяки ініціативі та сприянню народного депутата Вячеслава Рубльова та за кошти районної ради, сільських, селищних, міської ради та ОТГ району, для медичного закладу уже придбали та встановили апарат штучної вентиляції легень.

«Зараз така ситуація, що в Україні дуже важко придбати будь-які засоби захисту для медиків і така допомога надзвичайно потрібна, – зазначає Валерій Коба. – Ми тепер забезпечені респіраторами, медикаментами, захисним одягом для працівників, дезінфікуючими засобами та тим, що нам стане в нагоді. На щастя, у нас уже є апарат штучної вентиляції легень і ми готові рятувати тих, хто до нас буде надходити».

Як відзначив народний депутат Вячеслав Рубльов, в області нарешті запрацювали кошти, які виділили з волинського бюджету та з бюджету Луцька, крім того, до фінансування потреб медичних закладів долучилися бізнесмени та Фонд Ігоря Палиці "Тільки разом".

«Будуть відвантажені усі необхідні засоби для медичних закладів інших районів. Ми повністю довіряємо медикам у питанні визначення пріоритетних установ та закупівлі ліків і засобів захисту», – наголосив Вячеслав Рубльов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus