USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині підвищується рівень інфекційних захворювань

17 Жовтня 2016 13:18
Значне підвищення рівня поширення інфекційних захворювань на низькі показники вакцинації: епідеміологічну ситуацію в області проаналізувала директор обласного лабораторного центру.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 17 жовтня.

Протягом дев’яти місяців цього року в області захворіли майже 150 тисяч осіб, 90 тисяч з яких становлять діти. Окрім гострих респіраторних інфекцій, найчастіше реєстрували сальмонельоз, гастроентероколіти, кашлюк. Про це повідомила директор державної установи «Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Наталія Янко. Підвищення рівня інфекційних захворювань становить 14%, рівень захворюваності на сальмонельоз підвищився в півтора рази, на кашлюк – втричі, на хворобу Лайма – майже вдвічі.

Нагадаємо, що з початку жовтня розпочався епідемічний сезон і на Волині готуються до циркуляції нових штамів грипу. Водночас фіксують збільшення кількості звернень волинян щодо укусів тварин.

Надзвичайно низьким лишається охоплення населення щепленнями. В область надійшло 10 найменувань вакцин для проведення щеплень відповідно до календаря дітям та дорослим. Наталія Янко зауважила, що в сусідніх областях вже реєструють такі захворювання як правець, менінгіт, які не реєстрували раніше. Тому зараз проводять роз’яснювальну роботу серед батьків, посилено працюють поліклініки для того, щоб максимально виконати календар щеплень.

Турбує спеціалістів також питання кишкових інфекцій, оскільки розпочався навчальний процес у школах та ДНЗ, відбувається організоване харчування дітей, реєструють випадки спалахів у дитячих колективах. Отже, велика відповідальність покладена на організаторів харчування, особливо, коли контроль за процесами послаблений внаслідок реорганізації відповідних служб. Наразі лише окремі організатори харчування запровадили контроль за організацією харчування. Це – Луцький та Нововолинський комбінати шкільного харчування та підприємці, які працюють в гімназіях № 14 та 21 та школах Луцького району. Відсутність такого контролю може спричинити захворюваність серед дітей.

Питання лептоспірозу лишається актуальним, незважаючи на здійснені оздоровчі процедури, адже гризуни зараз ховаються там, де тепліше, зокрема, на зерноскладах, де серед колективів такі захворювання можуть вникати навіть в зимовий період.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучанка Показати IP 17 Жовтня 2016 13:36
Лептоспіроз, кишкові інфекції-це все через те,що не зробили прививки від полемеоліту.Це жах просто.Вакцини закупили, гроші пішли,тобто відмили, а ви не вакцинуєтесь.Всі на вакцинаію.А вакцину хтось перевіряв,громадський очільник охорони здоровя виступав і казав,що вона може заморожуватись і розморожуватись-це нічого страшного не становить.А діток своїх він не хоче такою вакцино привити.А де в нас полемеоліт.Скільки вже вимерло людей? Де? А вот від сказу люди помирають, а вакцини нема.А,як знайдуть,то 3-5 тисяч.От і помираємо.
Вітя Показати IP 17 Жовтня 2016 16:02
А влада ще й далі лікарні закриває . Одним додають зарплати вчителям медикам а в інших забирають здоров"я, якщо дабавляєте зарплати то усім і мінмальні і пенсії а то ціни вже вгорі і вгорі а зарплати наймеш захищених верств нема чим і заплатити за вашу "золоту" комуналку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus