USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На Волині за два місяці виявили 7 скажених тварин

13 Жовтня 2016 12:16
Упродовж вересня-жовтня поточного року на Волині зареєстрували 7 випадків лабораторно підтвердженого сказу у тварин. Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр.

Зокрема, протягом останнього місяця почастішали звернення громадян з приводу укусів їх тваринами. Найбільше таких звернень за медичною допомогою реєструється в містах Луцьку і Нововолинську, а також Ковельському, Ківерцівському та Луцькому районах.

Всі постраждалі особи від укусів тваринами (або ослиненні шкіри), обов’язково проходять курс профілактичного антирабічного лікування, як єдиного засобу профілактики сказу у людини.

Лише за вересень-жовтень поточного року зареєстрували в області 7 випадків лабораторно підтвердженого сказу у тварин: у Володимирі-Волинському (1 випадок), Камінь-Каширському, Ківерцівському районах та в Луцьку (по 2 випадки), половина з яких – свійські тварини.

Особливо напружена ситуація склалась у селі Метельно, Ківерцівського району, де підтвердили сказ у кота. В ході епідеміологічного розслідування встановили, що невідомий кіт поводився агресивно та неспровоковано напав на 9 осіб. При цьому з котом контактували 6 осіб, 4 з яких діти (віком від 5 до 16 років). В постраждалих діагностовано подряпини та укуси верхніх та нижніх кінцівок і шкіри обличчя, 5 особам призначено курс профілактичного антирабічного лікування.

Рішенням районної протиепізоотичної комісії село оголосили неблагополучним населеним пунктом по сказу, відтак, проводиться імунізація проти сказу домашніх тварин (на сьогодні щеплено 93 тварини).

Окрім того, в Камінь-Каширському районі мали місце контакти з 2 скаженими лисицями. Там тварини приходили на подвір'я та нападали на свійських тварин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Паша Показати IP 13 Жовтня 2016 13:53
На жаль вже і люди стають скаженими.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus