USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині закрили терапевтичне відділення в ЦРЛ попри протести селян

8 Січня 2017 18:26
62 мешканці Ветел та навколишніх сіл, які донедавна обслуговувалися у терапевтичному відділенні місцевого медичного закладу, прийшли на прийом до голови Любешівської райдержадміністрації Олега Куха, пише Наталія Малімон на сторінках газети День.

Прийшли, висловлюючи прохання громади залишити у Ветлах стаціонарне терапевтичне відділення. Бо з 1 січня, не зважаючи на численні звернення у різні інстанції, пропозицію різних варіантів утримання стаціонару, лікарню все ж закрили.

Ветли – за 50 кілометрів від районного центру, а в районній лікарні, чий матеріальний стан бажає кращого, так само поскорочували ліжка.

Ветлівський сільський голова Любов Павлік розказує, що просили залишити бодай три ліжка стаціонару у селі. Громада визначила кошторис утримання стаціонару і вже відшукала кошти на січень та лютий, і брала на себе відповідальність за рахунок місцевого бюджету утримувати стаціонар і надалі. Та і цей варіант не влаштовує чиновників: скоротити і все.

Люди у розпачі, бо мають приклад сусідньої Великої Глуші, де також закрили медичний стаціонар з цілодобовим перебуванням пацієнта. А денний стаціонар, який облаштовують і у Ветлах, не порятує в багатьох ситуаціях.

Голова Любешівської РДА Олег Кух каже, що область обіцяє облаштувати пункт екстренної медичної допомоги і у Ветлах, тобто тут має бути машина швидкої допомоги. То чому за кілька місяців, що питання вирішувалося, не вирішили зі швидкою і не зрозуміло, коли вирішать? Відомо ж, що Волинь відчуває дефіцит машин швидкої допомоги.

У день, коли делегація селян побувала у РДА, у Ветлах стало погано вагітній жінці, на дев’ятому місяці. У неї була надто висока температура, та швидка з Любешова не приїхала, жінку полікували по телефону... Та й селяни наводять приклад, коли швидка на виклик їхала 45 хвилин, хоча за нормативами має прибути за 25. Але реалії такі, що хоч і краща зараз дорога на Ветли, та далеко, морози, сніги... Любов Павлік каже, що люди у Ветлах, Мукошині, Люботині, Невірі, інших селах просто «хочуть жити». Вони бачать, що влада залишає їх фактично сам на сам зі стихією, поганими дорогами, великою віддаллю до лікарні.

Наразі є ідея зібрати позачергову сесію райради, аби вирішити питання про повернення у Ветли терапевтичного стаціонару з цілодобовим перебуванням. Практика ж показує: що закрили, те вже не відкривають



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Активіст Показати IP 8 Січня 2017 18:56
Децентралізація в дії. Нікому ви не потрібні, тільки для АТО.
Анонім до Активіст Показати IP 8 Січня 2017 21:04
наобіцяли щоб затягнути час і заспокоїти
Куху Показати IP 8 Січня 2017 19:55
Ти покидьку писав, що хтось просить повернути Януковича. Але той на відміну від тебе не закрив жодної лікарні. Як виправдання напиши скільки ти і чого збудував за 2,5 року!!!!
знаючий Показати IP 8 Січня 2017 21:03
не буде вам ні лікарні ні швидкої, це точно
Сераховичі до знаючий Показати IP 9 Січня 2017 13:19
Аналогічна ситуація і у нас! Лікарню закрили , а за обіцяний пункт екстренноі медичноі допомоги забули!
Читач Показати IP 8 Січня 2017 21:26
Слава новим керівникам. більше здохне-більше вкрадуть...а люди- це непоьріб... чи не так=?
ПРОПОЗИЦІЯ Показати IP 8 Січня 2017 22:03
КОРОТИТИ КЛЕРКІВ В ДЕРЖАДМІНІСТРАЦІІ І РАЙЛІКАРНІ.А СТАЦІОНАРНЕ ВІДДІЛЕННЯ УВЕТЛАХ ЗАЛИШИТИ.
Абрам до ПРОПОЗИЦІЯ Показати IP 8 Січня 2017 22:20
якби вони хотіли швидку у ветлах зробити то з тих працівників хто підходить вже створили б бригаду і авто пригнали б з району чи області а так чисто по людськи шкода ветлівчан і навколишніх
Анонім Показати IP 8 Січня 2017 23:03
що ви хочете з бізнесмена куха який в потрібний час помахав прапорцем потрібноі партіі, ім довели цифру бюджету і гунчик в неформальній бесіді мабуть сказав" не скоротиш підеш з посади" ось він проміняв мед заклад на тепле місце для своєі ж..пи, а на рахунок ветлівчан знаючи іх то думаю вони йому таке знущання не подарують і свого добються і це буде приклад для всіх безхребетних сільських рад області , як треба добиватися своіх прав а не танцювати під дудку свиней які дорвалися до корита
234 Показати IP 8 Січня 2017 23:08
рішення правильне у нас система ще з семашко лліжок в лякарнях на 1000 жителів більше ніж в будь якій країні європи, реформа потрібна але не така як її веде ващенюк, до речі а що робить укроп????
Ну да! Ну да! до 234 Показати IP 10 Січня 2017 02:13
Любе рiшення, яке унеможливлюе людям життя э правильним!Рiвнятися до краiн Европи будеш тодi, коли в медицину Украiни регулярно буде вкладатися така ж купа фiнансiв як в Еуропi, коли буде реальна 20 хв. доступнiсть до госпiталю, коли люди у сво1й краiнi зможуть заробити, щоб оплатити... А так, да! Все правильно - лiжка скоротили все позакривали - i вже в Европi! I до речi, реформу не Ващенюк проводить, а спiцяльно обученi люди - в. о. мiнicтра американка без диплома i такого ж рiвня ii заступники. Н1яких внятних .розрахунк1в - одн1 тези. Але реформу ми зробимо бла-бла-ля-ля...
roman Показати IP 9 Січня 2017 03:20
якщо на фото лікарня то її збудували або зробили капітальний ремонт максимум 5 років назад тому закривають щоб списати з балансу та продати
адам Показати IP 9 Січня 2017 11:08
її Мартинюк построїв

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus