USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На ринках Волині продають рибу з Азовського моря

9 Червня 2011 16:52
Азовські бички, що, як вважають лікарі, стали причиною зараження людей холерою у Маріуполі, продаються як у супермаркетах, так і на ринках Волині.
Їх ціна – від 12 до 14 гривень за кілограм. У цьому переконалися журналісти газети Відомості.UA.
На запитання, звідки риба, продавці відповідали, що з Азовського моря.
Санепідеміологи ж запевняють, що по всій території області проводяться протиепідемічні та профілактичні та заходи.
За словами головного санітарного лікаря Луцька і Луцького району Івана Ульчака, спеціалісти проводять моніторинг якості продуктів харчування, які виготовляються та вводяться в обіг на підприємствах області.
«Наразі ми не виявили мороженої риби, яка не мала б відповідних супровідних документів, - зазначив Ульчак. – Але хочу застерегти волинян щодо в’яленої та сушеної риби, яку продають у несанкціонованих місцях. Вона може бути небезпечною».
У той же час понад 90% риби на прилавках Волині – імпортована. Про це розповів головний ветеринарний лікар області Богдан Лозинський. Сертифікат якості, каже він, видається при ввезенні її на митну територію України.
«З кожної партії відбираються проби для лабораторних досліджень, – пояснив Лозинський. – Після експертного висновку лабораторії видається відповідний документ про якість продукції. Наші спеціалісти в області лабораторних досліджень уже не проводять. Натомість вони здійснюють органолептичний контроль безпосередньо у місцях продажу риби».
Дослідження ж риби вітчизняного виробництва , у тому числі й бичків, проводять усього двічі на рік – восени та навесні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Полководец Суворов и Адмирал Ушаков Показати IP 9 Червня 2011 19:28
А рыбак рыбака узнаёт издалека, Кто поймал крупнее рыбу, У того длинней рука
! Показати IP 11 Червня 2011 10:21
Сім років мак не родив і голоду не було.Ніхто не помер з голоду НЕ з"ївши бичка,а хто любить екстрім-що ж, вольному воля...нехай їдять .
Я Показати IP 16 Червня 2011 22:24
Во бля більше не буду купляти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus