USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині - криза з вакциною від туберкульозу

22 Березня 2011 16:55
На Волині лишається критичною ситуація із забезпеченням протитуберкульозними вакцинами – останні сто доз отримав луцький пологовий будинок.

Про це під час прес-конференції у вівторок, 22 березня, розповів заступник головного державного санітарного лікаря області Микола Яцина.

Нагадаємо, 15 березня повідомлялося, що у луцькому клінічному пологовому будинку бракує вакцини БЦЖ, якою щеплюють немовлят, аби вберегти від туберкульозу.

Яцина ж розповів, що нині вакцин не вистачає по всій області, хоча до березня проблеми такої не було.

Проте він зазначив, що невдовзі на Волинь має надійти 7 тисяч доз вакцини данського виробництва. Хоча річна потреба області сягає 25 тисяч доз.

Яцина наголосив на важливості проведення щеплень від туберкульозу новонародженим у перші 3-5 днів життя, аби в них «розпочалось формування імунітету».

Тут же медик зазначив, що болючою для лікарів лишається проблема відмови від щеплень, на чому наполягає багато батьків.

Не дає спокою медикам і проблема туберкулінодіагностики, яку повинні проходити підлітки. Багато з них відмовляється від флюорографії. Це, каже санітарний лікар, перешкоджає своєчасному виявленню важкої недуги.

«Хотілося б, щоб краще відбувалося відселення хворих, надання їм окремої ізольованої житлової площі. Протягом останніх двадцяти років місцеві органи влади не можуть вирішити це питання. Квартири дорогі. Але над цим треба працювати», – висловився Яцина.

Крім цього, медик звернув увагу і на проблему проходження медичних оглядів працівниками, які займаються дрібнооптовою торгівлею та підприємцями. Саме ці категорії населення викликають у медиків особливу стурбованість, адже вони, як правило, звертаються за допомогою до лікарів надто пізно.

«В них є боязнь втратити роботу через виявлені хвороби і перспективу тривалого лікування», – пояснив Яцина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus