USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Волині поділили навпіл медичну галузь району. ВІДЕО

21 Червня 2013 12:13
Органам місцевого самоврядування, на балансі яких перебувають заклади охорони здоров'я, рекомендували вирішити питання про передачу цих об'єктів у спільну власність територіальних громад або в оренду Центру первинної допомоги.

Про це стало відомо під час засідання сесії Камінь-Каширської районної ради. Також депутати заслухали доповідь головного лікаря новоствореного Центру первинної медико-санітарної допомоги Ігоря Солов'я та затвердили кошторисні призначення цього комунального медичного закладу, - пишуть Вісті Каменя.

Окрім того, внесли зміни до установчих документів центральної районної лікарні, отримали згоду на передачу райлікарнею майна, обладнання, приміщень та транспортних засобів Центру первинної допомоги.

Хто ж фінансує?

Попри усі попередні запевняння ініціаторів медичної реформи в районі, на цю потребу держава грошей не виділила. Тому скористалися тими коштами, які передбачені бюджетом на охорону здоров'я і лікування мешканців Камінь-Каширського району.

Так, на запитання депутата районної ради від ВО "Свобода" Богдана Козіка "чи з'явилось нове джерело фінансуваннь на створення і діяльність Центру первинної медико-санітарної допомоги?", Ігор Соловей відповів коротко і вичерпно "Ні".

Доповнив лікаря голова районної ради Віктор Сус.

Ці кошти, практично, знімаються з центральної районної лікарні і передаються Центру первинної допомоги - зазначив Віктор Іванович.

Не вніс ясності у питання додаткових фінансуваннь і допомоги з боку держави у функціонуванні Центру первинної допомоги найактивніший лобіст медичної реформи, голова РДА Іван Вовк. Під час розгляду цього питання Іван Іванович був на диво небагатослівний. Окрім запевнень, наголошень на пріоритетності і прогнозованих підтримок в невизначеному майбутньому, нічого конкретного з його боку не пролунало.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
данік Показати IP 21 Червня 2013 15:00
Покращення така медична реформа ніякого для людей не дає.Повний пшик.
Зара Показати IP 2 Липня 2013 11:12
Та про яке покращення в галузі медицини? А хвалебні слова про те, як у нас гарно буде іти дана реформа - чимало, ще й хваляться... правда, не знаю чим. У пілотних областях реформу заморозили, а наші вислужитись хочуть...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus