USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Волині роздали півмільйона презервативів

16 Травня 2011 16:04
Протягом двох останніх років на Волині фіксують збільшення населення, однак з 2007 року рівень захворювань у жінок дітородного віку збільшився на 15% і у чоловіків - на 4%.

Про це йшлося 16 травня під час прес-конференції «Покращення репродуктивного здоров’я сімей на Волині» в управлінні охорони здоров"я Волинської облдержадміністрації.

Не зважаючи на зростаючу статистику захворювань, лікарі радять не робити передчасні висновки про зростання кількості хвороб.

«Кажуть, що немає абсолютно здорових людей, є погано обстежені. Справа в тому, що за останні роки більше людей ретельніше ставлять до свого здоров’я і проходять обстеження», - зазначає заступник начальника управління охорони здоров’я Волинської ОДА Валерій Руцький.

Таких результатів вдалося добитися в тому числі завдяки програмі «Разом до здоров’я», яка діє на Волині з 2007 року.

За словами технічного координатора проекту Світлани Демчук, протягом п’яти років вразливим категоріям населення – молоді і підліткам – роздали 429 тисяч презервативів, а також залучили до тренінгів більше 2,2 тисяч людей.

Метою програми стало підвищення рівня кваліфікації лікарів, репродуктативної здатності населення та поширення серед молоді інформації про створення здорової сім’ї.

За словами відповідальної особи проекту по Волинській області Марії Гогоші за останні роки вдалося добитися зменшення показників абортів по області. Якщо у 2000 році на 1000 жінок припадало 46,1 пологів і 25,6 абортів, то у 2010 році цей показник становить 57,1 і 13,2 відповідно.

Руцький каже, що стабільно високим показником залишається смертність недоношених дітей. Близько півтори тисячі дітей у рік на Волині не народжує у зв’язку з проблемами виношування. Медики очікують, що подолати цю проблему допоможе будівництво в Луцьку перинатального центру, завершити який сподіваються у 2012 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Фанат Показати IP 16 Травня 2011 22:22
Оце самі заохочують ранній секс серед підлітків, а потім говорть про розпусну молодь :)))
Я Показати IP 26 Травня 2011 14:12
Ми є жертвами виробників неякісних продуктів,часто непотрібних фармацевтичних засобів,багатьох косметичних засобів та ін.Особливо вражає, коли на наших дітях роблять бізнес певні особи,розповсюджуючи пртизаплідні засоби в школах,зобов"язуючи до таких дій і лікарів.У львові кілька років тому батьки однієї із шкіл подали на таких розповсюджувачів до суду і виграли процес.Особлива мова про презервативи.У США фірми-виробники презервативів зобов"язані на упаковці писати попередження(так як у нас на коробках з цигарками попередж. про шкідливість куріння),що презерватив не захищає від захворюв. на СНІД та ін.(перераховується).Спеціально цим питанням цікавилась.А у нас от скільки років діють різні програми, а захворювання у людей дітородного віку все зростають і чи то розуму чи совісті не вистачає щоб зрозуміти: НЕ ТІЄЮ ДОРОГОЮ ПІШЛИ.В тих же США та країнах Зах.Європи величезні кошти виділяють для того щоб молоді прищепити моральні цінності а не зациклювати на ранньому сексі.І результати є позитивні.У нас же зібралися презервативом подолати проблему раннього сексу і захворюваності серед населення репродуктивного віку( хоч школярів я б до нього ще не відносила).Це всеодно що з дубінкою на танк кидатися.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus