USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині відкриють нові пункти надання екстреної допомоги

23 Квітня 2013 16:02
Нові базові пункти надання медичної допомоги обіцяють відкрити на Волині у 2013 році.

На Волині обіцяють відкрити 10 базових пунктів надання медичної допомоги та надати 8 нових спеціалізованих автомобілів.

Про це стало відомо під час засідання колегії управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Під час власної доповіді, заступник начальника управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Валерій Кацаман повідомив, що становлення служби реформування розпочалося ще у 2012 році, і наразі показники ефективності цих змін знаходяться на досить високому рівні.

Валерій Кацаман зауважив, що, незважаючи на досить складну метеорологічну ситуацію поточного року, випадків «недоїзду» і ненадання екстреної медичної допомоги на Волині не було. Мовляв, були затори, але у таких випадках медичні працівники спільно з рятувальниками доходили до пацієнтів пішки.

Проте, зі слів Валерія Кацамана, зрозуміло, що найбільшою проблемою є відсутність належної кількості спеціалізованого транспорту. Із 98 автомобілів, що є у наявності, 65 потребує заміни. У попередні роки закупівля авто проводилась як за рахунок централізованих коштів, так і за кошти місцевих бюджетів.

Також, доповідач розповів, що відбулося коригування міського бюджету для того, щоб закупити паливно-мастильні матеріали.

А от у нормативи доїзду швидкої допомоги до пацієнтів, за словами Валерія Кацамана, волинські медики поки що не вкладаються, тому існує необхідність створювати базові пункти надання екстреної медичної допомоги на базі приймальних відділень, переважно у сільській місцевості. Зокрема, на Волині таких пунктів обіцяють відкрити 10.

«На сьогодні ми опрацювали питання про доставку 8 автомобілів, і, відповідно, очікуємо їх у другому кварталі 2013 року Заробітні плати працівникам за січень, лютий і березень виплатили повністю, заборгованості немає», - відзвітував Валерій Кацаман.
Насамкінець, у майбутньому обіцяють розвивати і «медицину катастроф».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
888 Показати IP 23 Квітня 2013 16:30
А чому з Валерія Кацамана зробили єврея?
автор до 888 Показати IP 23 Квітня 2013 16:31
Все вірно Кацман!
неавтор Показати IP 23 Квітня 2013 17:27
Заступник начальника управління охорони здоровя Волинської облдержадміністрації Валерій КАЦАМАН. Це наші кореспонденти не дуже уважні - весна. А у автора (коментар автор 16 31) мабуть загострення хронічного стану.
коректор до неавтор Показати IP 23 Квітня 2013 19:16
неавтор пише з помилками слово здоров"я

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus