USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.70 9.86

На Волині виявили неякісні пакистанські і українські ліки

23 Квітня 2013 16:43
Цього року на Волині зафіксували 6 випадків розповсюдження неякісних ліків на території Волині, - повідомила державна служба з лікарських засобів області. Про це стало відомо під час постійної комісії з питань охорони здоров'я людини 23-ого квітня.

Про виконання програми запобігання виробництва, введення та розповсюдження на території області неякісних, фальсифікованих та незареєстрованих лікарських засобів у 2011-2015 роках говорили під час засідання постійної комісії.

За словами заступника начальника державної служби з лікарських засобів області Ірини Вараніцької, цього року на території області не зафіксовано випадків розповсюдження фальсифікованих медикаментів, натомість, зареєстровано 6 випадків неякісних ліків: «Це вітчизняні ліки виробників: «Галичфарм» і «Віола», а також з Пакистану».

Ірина Вараніцька каже, що торік випадків неякісної продукції на Волині зафіксовано 30. Однак, фальсифікатів не знайшли, хоча були побоювання, адже у Львові виявили фабрику з виробництва підробних медикаментів. Однак перевірка 83 суб’єктів господарювання різних форм власності не підтвердила побоювання: «Ми переважно перевіряли приватних підприємців, де такі «оборудки» легше провертати, але ми нічого не виявили».

Також Ірина Вараніцька нагадала, що з 1-ого березня цього року запровадили ліцензування лікарських засобів, це посилює контроль держави над якістю медикаментів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ірина провізор Показати IP 23 Квітня 2013 17:28
виявили неліцензований аптечний склад
Ірина провізор Показати IP 23 Квітня 2013 17:28
виявили неліцензований аптечний склад
Мітя Показати IP 23 Квітня 2013 18:19
Фармацевтика - наступний по прибутковості після нароктиків бізнес
Алексей Показати IP 24 Квітня 2013 09:39
Министра Смерть приговорить к "вышке"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus