USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Найагресивніші кліщі – на Волині, – санепідеміологи

12 Травня 2011 14:27
На Волині 2010 року зареєстровано 3 випадки захворювання від укусу кліщів: 2 випадки – у Ратнівському районі і один – у Шацькому.
У 2009-му було зафіксовано 7 випадків захворювання від укусу кліщів, з них сім у Ратнівському районі. Про це інформують санепідеміологи на сайті Ковельської РДА.
Найнебезпечніше, що може виникнути від укусів кліщів, це кліщовий енцефаліт – гостра вірусна хвороба. Медики кажуть, що вона вражає центральну нервову систему.
Хвороба починається із загальної слабкості, дратівливості, незначного головного болю. Через 2-3 дні у більшості хворих підвищується температура тіла до 38-40° С, з’являється інтенсивний головний біль, що супроводжується блюванням, запамороченням.
У разі виникнення наведених симптомів необхідно негайно звернутися до медичного закладу.
Санепіеміологи запевняють, що в Україні лише два становлять небезпеку щодо можливої епідемії цієї недуги. Це – Крим і окремі райони Волинської області: Ратнівський, Рожищенський, Ковельський, Ківерцівський, Старовижівський, Камінь-Каширський, Шацький райони, міста Луцьк і Ковель.
Медики застерігають, що саме у квітні-травні кліщі ведуть себе агресивно: вони чатують на людину переважно у траві і в кущах.
Відчуваючи присутність людини, кліщі причіплюються до одягу, потім заповзають на тіло і присмоктуються до шкіри, розміщуючись переважно там, де одяг прилягає нещільно.
Щоб уберегти себе від кліщів, спеціалісти радять під час прогулянки до лісу залишати якнайменше відкритих ділянок тіла, а також через кожні 1,5-2 години проводити самоогляди відкритих ділянок тіла та одягу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus