USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Найгірше зі СНІДом – у Володимир-Волинському районі

6 Липня 2011 13:54
Найбільше хворих на СНІД – у Володимир-Волинському районі
На Волині станом на 1 липня 2011 року показник захворюваності на ВІЛ/СНІД становить 149 осіб на 100 тисяч населення, у той час як середньоукраїнський – 242 на 100 тисяч населення.
Про це стало відомо під час виїзного засідання обласної Координаційної Ради з проблем ВІЛ-інфекції-СНІДу, туберкульозу та наркоманії та інших соціально-небезпечних хвороб, що відбулося у Володимирі-Волинському.
За 6 місяців поточного року захворюваність на ВІЛ-інфекцію по області становить 14,4 на 100 тисяч населення.
Захворюваність на ВІЛ-інфекцію/СНІД станом на 1 липня у Володимир-Волинському районі та місті Володимирі-Волинському майже у 3 рази вища за середньообласну.
Забезпечення обстеження дорослого населення району та міста за 6 місяців поточного року становить 3,6%. Там проживає найбільша кількість дітей, у яких встановлений діагноз ВІЛ-інфекції – 12. З них 10 дітей отримують антиретровірусну терапію.
Двоє дітей з однієї сім’ї перебувають у Володимир-Волинській школі-інтернат, одна дитина – у прийомній сім’ї.
Продовжується перехід ВІЛ-інфекції на благополучні прошарки населення як по області в цілому, так і у Володимир-Волинському районі.
Заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк зауважив, що незважаючи на зусилля, які докладає держава для протидії епідемії ВІЛ-інфекції/СНІДу, як в цілому по Україні, так і в області, ситуація щодо розповсюдження ВІЛ/СНІДу залишається напруженою.
Аналіз епідемічної ситуації з ВІЛ-інфекції в Україні і в області свідчить про те, що темпи розвитку ВІЛ-інфекції/СНІД випереджають темпи розгортання діяльності щодо її запобігання, зокрема надання антиретровірусної терапії всім, хто її потребує.
Показник смертності від хвороб, зумовлених СНІД, зростає.
В області за період епідемії на 1 липня цього року ВІЛ-позитивні матері народили 353 дитини, зокрема діагноз ВІЛ-інфікування встановлено у 36-ти.
Антиретровірусну терапію в області отримують 275 ВІЛ-позитивних, хворих на СНІД, з них 31 – дитина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Читачка Показати IP 6 Липня 2011 14:36
В мене знайомий також ВІЛ-інфокований. молодий був, наркотики, а тепер кається та пізно. я його підтримую, розумію, але все одно страшно.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus