USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Що перешкоджає закупівлі препаратів у лікарні Луцька

11 Серпня 2015 21:00
Медичні заклади міста можуть купувати лише ті препарати, що пройшли перереєстрацію цін, - нарікають керівники луцьких закладів охорони здоров’я.

Про це йшлося під час наради з головними лікарями в управлінні охорони здоров’я Луцької міськради сьогодні, 11 серпня.

Начальник управління Микола Якимчук зазначив, що виконують наказ Міністерства охорони здоров’я про створення формулярної системи забезпечення лікарськими засобами у закладах охорони здоров’я.

Як повідомила головний лікар Луцької міської клінічної лікарні Лариса Духневич, до створеної фармакотерапевтичної комісії входять заступник головного лікаря з медичної частини, завідувач відділенням та провізор. Комісія збирається щокварталу та робить включення медичних препаратів у формуляр. До нього вносять лише ті препарати, купівля яких дозволена за державні кошти. Також досі діє постанова про регуляцію цін, тож купувати можна тільки ті препарати, які пройшли перереєстрацію цін на сайті Міністерства.

На початку року формують значно ширший формуляр, але не можуть ним користуватися, тому що закуповувати можна лише перереєстровані препарати. Купують те, що вкрай необхідне для надання екстреної медичної допомоги (медичний заклад отримує 17 гривень на один ліжкодень) – матеріали для забезпечення операційної, препарати для наркозу, рентгенівську плівку тощо. Наразі втричі подорожчали реактиви, що використовують для обстеження пацієнтів.

Як зауважила головний лікар КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги №2» Ганна Кравчук, до обов’язків комісій входить також відслідковування побічних реакцій пацієнтів на медикаменти. Торік відправили чотири реєстраційні листи на адресу обласного терапевта, цьогоріч – два.

Микола Якимчук висловив сподівання, що законодавство, що регулює закупівлю та реєстрацію лікарських засобів, невдовзі стане прогресивнішим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
103 Показати IP 12 Серпня 2015 08:11
Хай НАЧАЛЬНИКИ-МЕДИКИ продають свої МАЄТКИ (статки) зароблені "тяжкою працею" і ЗАКУПЛЯЮТЬ ліки - настав час розплати (за пацієнтів, яких ОБДИРАЛИ).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus